Homeopátiával a bárányhimlő ellen!

A bárányokhoz nem csak kellemes emléke fűződhet a babának, ám bárányhimlő kemikáliák nélkül is kezelhető!

A bárányhimlő a herpes varicellae vírus által okozott, rendkívül ragályos, de valójában enyhe lefolyású betegség. Cseppfertőzéssel, a levegő útján vagy közvetlen érintkezéssel terjed. Lappangási ideje általában 2-3 hét. A típusos kiütések a kezdeti enyhe láz és rossz közérzet után gyorsan megjelennek: apró, vörös foltok, víztiszta hólyagocskák formájában.

Egy nap után a bennük lévő folyadék zavarossá válik, a hólyagok fala megreped és pörkösödik. A betegség tetőpontján a különböző stádiumban levő kiütések (pír, tiszta hólyag, zavaros hólyag és pörkök) egyidejűleg láthatók a bőrön.

A kísérő viszketés állandó és kínzó. A kiütések a törzsről indulva az arcra és a hajas fejbőrre is kiterjedhetnek, érinthetik a szájnyálkahártyát, a szem kötőhártyáját, a nemi szervek nyálkahártyáját. Az elváltozások az irritációnak (pelenkázott bőrfelület), és nyomásnak kitett területeken erőteljesebben jelentkezhetnek.

shutterstock_1661866327

Leggyakoribb komplikáció a hólyagok bakteriális felülfertőződése. Külsőleg kenhetjük a bőrt semleges olajba cseppentett 1-1 csepp levendula és teafaolajjal, ez a gyógyulást is segíti, és antiszeptikus hatású. Kerülni kell a viszketés csillapítására oly sokszor javasolt sűrű, fehér, vastagon fedő rázókeverékek használatát!

Különböző homeopátiás szereket adhatunk a csöppségnek, mikor a kiütések megjelennek. A világos, víztiszta, piros udvarral körülvett hólyagokat, ha a bőrfelület viszketése melegre enyhül, természetes készítményekkel gyors javulást érhetünk el.

Láz csillapításására is természetes szerek használata javallott. A komolyabb, elfertőződött hólyagocskákat is kezelhetjük, ha pedig a gyermek mégis elvakarta a hólyagot, akkor a bőrén keletkezett hegeket is kiválóan eltüntethetjük homeopátiás szerekkel.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.