Hogyan tüntessük el a szemölcsöt almaecettel?

A szemölcs cseppet sem tartozik a kívánatos dolgok közé – főleg, ha tökéletesen alkalmatlan helyen alakul ki a bőrünkön. Netán a fejünkön. Kíméletes, természetes módszer is létezik az eltávolítására – egy hét alatt!

Nem túl felemelő érzés, ha észreveszünk egy újabb szemölcsöt magunkon. Különösen, ha olyan helyen jelenik meg, ahol takarni se nagyon lehet. Netán olyannyira látványos, hogy az már kifejezetten zavaró és csökkenti az önbizalmunkat.

Sokan, sokféle módszerrel igyekeznek megszabadulni a szemölcsöktől – általában első útjuk az orvoshoz vezet.

Van azonban olyan módszer, amellyel egy hét alatt megszabadulhatunk a bőrünket elcsúfító látványtól, csupán almaecet használatával. Az egész folyamat fájdalommentes és egyszerű.

Az almaecet egy igen régi otthoni praktika, melyet már a nagyanyáink is használtak különféle háztartási gondok orvoslására. Természetes, nem mérgező módszer számos problémára.

Kiváló antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amellett, hogy a természetes táplálkozás része is. Gyakran adják vízhez, hogy leöblítsék vele a zöldségeket, így ugyanis megszabadulhatnak a potenciálisan jelenlevő, veszélyes baktériumoktól.

Apple cider vinegar

Az almaecet úgy készül, hogy az apróra vágott gyümölcsöt vízzel és egy kevés cukorral erjesztik több hónapon át. Az első szakaszban az élesztő a domináns, majd hasznosítja a cukrot, hogy alkohol keletkezzen. Idővel az élesztő elpusztul, ez az ecetsav baktériumok eredménye, melyek az Acetobacter és más baktériumoktól származnak. Oxidálják az alkoholt, hogy ecetsavat, avagy ecetet képezzenek.

Amikor az „iszapot” leszűrik, a baktérium kolóniák összeolvadnak egy furcsa, gumiszerű anyaggá, amelyet „anyának”, vagy latinul Mycoderma aceti-nek neveznek. Ez szolgál egyfajta tárolóként a mikrobák számára, amikor nyugalmi állapotban vannak – vagyis nem használjuk az ecetet.

Az ecetsav mellett az almaecet egyéb, természetben előforduló savat tartalmaz, beleértve az almasavat, citromsavat, tejsavat. Az almaecet pH-ja jelentősen változhat attól függően, milyen volt az előállítási eljárás.

Az alábbi almaecet pH értéke, amellyel a szemölcsöt eltávolították, 3.075, ecetsav tartalma 5,14 százalék.

Mi kell hozzá?

Bio nyers almaecet; steril tű (amelyet tűzzel sterilizálunk, öngyújtó vagy gyufa lángjába tartjuk, de alkohollal is megdörzsölhetjük); vattapamacsok.

Egy szemölcsben nincs idegszövet, így a steril tűvel megszúrhatjuk azt. Ezt követően egy vattapamacsot belemártunk az almaecetbe és 20 percig a szemölcsön tartjuk szorosan.

Következő este a procedúrát megismételjük, de a vattapamacsot 20-30 percig tartjuk a szemölcsön. Látható lesz egy kis helyi pirosodás az ecet alkalmazása után, de fájdalom és irritáció nem érzékelhető.

Harmadik napon a szemölcs már nem teljesen úgy néz ki, mint egy szemölcs. Inkább varasodásra emlékeztet. Ismét megbökjük a tűvel, amikoris azt fogjuk érzékelni, hogy vastagságából jelentősen veszített. A szúrást most nagy eséllyel érezni is fogjuk. Ismét tegyük rá utána az almaecetes vattapamacsot, 20-30 percre.

Negyedik napon már egyáltalán nem tűnik szemölcsnek a szemölcs. Ne babráljuk, piszkáljuk, bár kissé viszkethet. Az ötödik napra a szemölcs-varasodás szinte teljesen eltűnik, csupán töredéke az eredetinek és magától leesik. Alatta friss, rózsaszín bőr látszik.

Az elkövetkező néhány napban egy kis fekete nadálytő/körömvirág/útifű borogatást kell rá rakni, a gyógyulás igen hamar be fog következni. A hét végére nem fogjuk elhinni, hogy volt ott egy szemölcs!

Szerző: Adrina – napidoktor.hu

Forrás: