Gyógyuljunk makrobiotikusan 2010-08-13 Kórkép Megosztás: Tweet Ha valaki túl sokat fogyaszt tejterméket, húst, tojást, elkezdődik a szervezetben a felhalmozódás, lerakódások alakulnak ki. Fül Ha a lerakódások a fülön belül alakulnak ki, akkor fülfájdalmakat, halláskárosodást, fülzúgást okoznak. Károsodhat a hallóideg, súlyosabb esetben a hallás elvesztéséhez vezethet. Tapasztalható sok idősnél, hogy már rosszabbul hall. Ez is mutatja a károsodás fokozatosságát, hisz hosszabb idő alatt következik be ez az állapot. Az az idős ember, aki egészségesen élt, étkezett, megőrizte hallását. A tejtermékek a leggyakoribb okozói annak, hogy hallásproblémák alakulnak ki. Nyilván itt is figyelembe kell venni azt, hogy ki mennyi tejterméket fogyaszt. Nagyobb mennyiség fogyasztása esetén gyorsabban alakulnak ki a károsodások, mint mikor valaki lassan, de biztosan rombolja önmagát. Nagyon fontos a mennyiség! Szintén káros a cukor, a fehér cukor, amit minden hagyományos háztartásban megtalálunk. Mi a makrobiotikában szirupokat használunk: rizsszirup, árpamaláta. Állagukat tekintve a mézhez hasonlítanak, nem károsak a szervezetre, mint a fehér cukor. A könyvben leírtak alapján mindegyik szerv károsodásánál elmondható, hogy a cukor, vöröshús, tejtermék okozza.A szem a következő szerv. Siketek és vakok hátrányos helyzetben vannak azokkal szemben, akiknek ép látó-halló szerveik vannak. Könnyen kialakulhatnak lerakódások, ugyanis a szem egy nagyon érzékeny szervünk. Nagyon sok kicsike hajszálér hálózza be. Az elfogyasztott táplálék az emésztőrendszeren át bejut a testünkbe, és a szerveinkhez a vér juttatja el. – Ha olyan táplálékot juttatunk szervezetünkbe, aminek a minősége megkérdőjelezhető, amit a boltokban vásárolhatunk. – Ha a piacon karalábét vásárolunk, aminek nincs karalábé íze, akkor az a vegyszertől fordul elő. Ha ilyen ételeket fogyasztunk a vegyszerek ? mérgek eljutnak az érhálózaton keresztül a szemhez is. Ha szemhez mérgek jutnak, kialakul a látáskárosodás. A tejtermékek túlfogyasztása felelős a szemtengely-ferdülésért, közellátásért, kancsalságot, színvakságot, konjunktivitiszt (kötőhártya gyulladást), és minden más általános szemproblémát. Van valami, ami kisegít ebből? A lótusz az, ami a tejtermékek lerakódását a legjobban föllazítja. Segít még a szemtornáztatás, abban az esetben, ha nem volt műtéti beavatkozás. – közelre- távolra néző gyakorlatok, – szemmozgatás jobbra-balra, – szemkörzés. Távol- közellátás, szemtengely-ferdülés esetén segít, ha nem volt műtét. A visszatérő árpa a szemhéjon is azt jelenti, hogy sok a lerakódás. Ez egy jel, a test mindig jelez. Figyeljünk a jelzésekre! Ne együk tovább a tej-tejtermékeket, igyunk gyógyító italokat, együnk kása ételt, ami kihúzza a béltraktusból a lerakódásokat. Nincs helye a baktériumoknak, nincs nyálka a szervezetben, amiben lakjanak. Ekcéma: (oka a tej-tejtemékek fogyasztása), ami fellazítja a lerakódásokat, és kiszárítja a bőrt főleg a sajt. A gyógyital: jégcsapretek- lótusz egyforma arányban lereszelve. Forrás: