Férfikozmetika négy lépésben!

A férfiak többsége szentül hiszi, hogy a bőrápolás kizárólag a női nem kiváltsága. Nekik is szükségük van a rendszeres karbantartásra, és ehhez ma már számtalan kozmetikum áll rendelkezésükre, így bőrtípusuk és igényeik szerint válogathatnak.

Férfikozmetika: több mint borotválkozás!

Ősidők óta tudjuk, hogy a férfiak bőre vastagabb, mint a nőké. Emellett nem utolsó szempont, hogy átlagosan 20 százalékkal több faggyút is termelnek, és a pórusaik is tágabbak. A rendszeres borotválkozástól a bőrük sérülékenyebbé válik, ám a magasabb kollagénszintnek köszönhetően később is ráncosodnak, ugyanakkor ezek a ráncok egy idő után mélyebbek lesznek.

A férfiak gyakran használják a gyengébbik nem kozmetikumait, ám nekik ez nem elég (ezért is kell beszélnünk a férfikozmetikáról). A női termékek nagyobb mennyiségű olajat tartalmazhatnak, ettől pedig a pórusok könnyebben eltömődhetnek.

A speciálisan férfiaknak kifejlesztett kenceficék állaga könnyebb, és nyugtatják a borotválkozás során irritált bőrt. Drasztikus igénybevétel – borotva, durva arctisztítás – közben, a durva szappanoktól és lúgos borotvahaboktól begyulladhat és kiszáradhat a bőr.

ferfi2

A borotválkozással az elhalt hámsejteket gyakorlatilag legyalulják, ez mégsem egyenlő azzal, mikor egy alapos tisztítással a mélyebb szennyeződéseket és elhalt sejteket távolítjuk el. Ez a magyarázat arra, hogy nem elég csupán az arcszőrzetet ápolni, a tisztítás és hidratálás – egy idő után pedig a ránctalanítás – is rendkívül fontos a férfikozmetikában!

Hogy miképp segítheted a szeretett férfi szépségápolását? Adunk néhány tippet!

1. Gyengéd tisztítás szappanok nélkül

A tág pórusok miatt, a szennyeződések könnyen felgyülemlenek az arcbőrön, ezért célszerű a nap végén alapos arctisztítást végezni. A tusfürdők és szappanok kiszárítják a bőrt, ezek helyett arctisztító géleket érdemes használni. Bőrlágyító hatóanyagaikkal üdévé varázsolják az arc minden apró szegletét. Kevés vízzel, körkörös mozdulatokkal végezzük a tisztítást, majd alaposan öblítsük le!

2. Radírozás borotválkozás előtt

A férfikozmetika egyik fontos eleme, amit gyakran elmulasztunk. Heti egyszer ajánlott a művelet elvégzése, az elhalt hámsejtek eltávolítása, és a borotválkozás előkészítése miatt. Hasznos, mert megemeli a szőrszálakat és beindítja a vérkeringést. Az irritáció elkerülése érdekében, a borotválkozást megelőző este végezzünk radírozást – nedves bőrön – a szem környékét kihagyva!

ferfi1

3. Hidratálás és vitaminos regenerálódás

Borotválkozás után mindenképpen nyugtatni kell az arcbőrt! Elég egyszerű hidratálót kenni rá, ám, aki többet szeretne áldozni szépsége oltárán, azok választhatnak A- és C-vitaminnal dúsított öregedésgátló krémeket, ezzel a korai ráncosodást megelőzhetik. Reggel és este- az arctisztítást követően- alkalmazzuk a teljes arcfelületen eloszlatva!

4. Szemápolás: megoldás a fáradtság jeleire

A karikás vagy duzzadt szemek elkerülésére, a szemkörnyékápolók mentőövet adnak minden férfi kezébe. A zselés állag hűsíti a fáradt szemet, nem hagy nyomot, nem látszik, nem zsírosít, ugyanakkor látványos a végeredmény. Uraim, arcápolásra felkészülni!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.