Drog- és alkoholfüggőség? Az okostelefon pont ilyen veszélyes!

Már 24 óra elteltével komoly elvonási tünetek jelentkeznek azokon, akik már egyfajta függésben vannak az okostelefonjukkal, és azt elveszik tőlük. Ez a függőség nagyban hasonlít a drog- és alkoholproblémákkal járó függőséghez. 

Egy ezer fő részvételével készült felmérésből kiderült, hogy az emberek 53 %-a elvonási tüneteket produkál, vagyis dühösek, ingerlékenyek lesznek, ha 24 óráig nem lehet nála a telefonja, 40 %-uk pedig teljesen magányosnak érzi magát.

A szakértő szereint két része van a kérdésnek. Függőség valóban kialakulhat, ennek a jele az, hogy az okostelefon nélkül már képtelenek vagyunk létezni. Ez hasonló a drog- vagy alkoholfüggőséghez, hiszen ilyenkor is az adott tárgy hiányában érezzük a tüneteket. Ilyenkor is fontos a kezelés: például olyan applikációk letöltésével, amelyek jelzik, ha sokszor használjuk a telefonunkat.

mobil2

A másik rész, hogy tudomást kell arról vennünk, hogy az internet az életünk szerves része. Abból ugyanúgy probléma származhat, ha a gyerekeknek megtiltjuk az okostelefon vagy internet használatát, hiszen ezen eszközök segítségével új ismereteket szerezhetünk.

A témáról többet ITT tudhatsz meg!

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.