Díjmentes előadások a pszichológia napján

Ingyenes előadásokkal várják az érdeklődőket Budapesten, Szegeden és Debrecenben a pszichológia napján; a szombati fővárosi rendezvény középpontjában a sport és egészség pszichológiája áll.

A budapesti témaválasztás apropóját a 2012-es londoni olimpia, az ott elért magyar eredmények, illetve a felkészítésben szerepet játszó pszichológiai munka kínálta. A szakértők az ötkarikás játékokon elért eredményeket a magyar sportpszichológia sikereként is jegyzik. Az élsportolók felkészítése mellett szó lesz egyebek mellett a vitorlázás egészségnövelő hatásairól, a sport és a szexuális aktivitás összefüggéseiről.

A neves előadók bepillantást engednek azon vizsgálatokba is, amelyek a mellékhatásokkal kapcsolatos negatív placebo-hatásokat, a koffein, az alkohol, avagy a sport placebo-hatását elemzik – közölte a Magyar Pszichológiai Társaság szerdán az MTI-vel.

depresszio16

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán Dulin Jenő a vitorlázás egészségnövelő hatásáról, Járai Róbert a paralimpia bajnok pszichés felkészítéséről beszél a hallgatóságnak. Lénárt Ágota A 2012-es londoni olimpia a magyar sportpszichológia sikere is, Bárdos György Egészséglabor, placebo a sportban, míg Fischer Miklós A sportolók pszichés felkészítése az olimpiai sikerre címmel tart előadást.

Urbán Róbert arra keres választ, hogy a testmozgás valóban javítja-e a lelki egészséget és a mentális képességeket, Hevesi Krisztina a szexuális aktivitás és a sportteljesítmény viszonyát elemzi.     
Szegeden csütörtökön, Debrecenben február 28-án rendezik a pszichológia napját, a Pécsi Pszichológus Napokat március 28. és 30 között tartják.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.