Demencia – Így vészeld át a telet!

A skót Alzheimer Társaság öt olyan tippet tett közzé, melyekkel biztosíthatjuk, hogy a sötét és barátságtalan időszakban is jól érezzük magunkat a bőrünkben.

  1. Oltassuk be magunkat influenza ellen

Az idősek esetében különösképpen fontos a az influenzavírus elleni megfelelő védelem. Keressük fel mielőbb háziorvosunkat.

Fotó: 123rf.com

  1. Legyünk kint a friss levegőn

Az időjárástól függően próbáljunk meg minél gyakrabban kimenni a szabadba és válasszunk aktív időtöltést. Azonban csúszós időben feltétlenül maradjunk a szobában és inkább valamilyen beltéri hobbinknak hódoljunk.

  1. Látogassuk meg a háziorvos

Még az ünnepi időszak és a szabadságolások beköszönte előtt ellenőrizzük a háziorvosunk rendelési idejét és győződjünk meg róla, hogy elegendő gyógyszerünk van az újévig.

  1. Figyeljünk oda az étkezésre

Biztosítsuk, hogy rendszeresen tápláló és egészséges ételeket fogyasszunk. Praktikus minden főzés során lefagyasztani egy-egy adagot, hogy legközelebb csak fel kelljen melegíteni.

egeszseges_etkezes

  1. Tartsuk magunkat melegen

A lakást fűtsük be kellőképpen, öltözzünk fel rétegesen és legyen kéznél elég meleg takarónk és pokrócunk. Mikor kimegyünk, mindig viseljünk sapkát, sálat és kesztyűt is – foglalta össze a hasznos teendőket a Felejtek.hu.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.