Csupasz csiga férfi módra

Napjainkban a férfiak is egyre igényesebbek. Míg korábban csak a sportolók szőrtelenítették magukat, esztétikai okokból, mostanra már egyre elterjedtebb minden férfi korosztályban

Míg annak idején a szőr a férfiasság kirakatba tett szimbóluma volt, napjainkban a változó világ ezt is módosította. Mára a csupasz test lett divatos, és szinte minden szőrzettől megszabadulnak a férfiak is. Egyéni ízlés kérdése, hogy kinek hogyan tetszik.

Az erősebbik nem szemszögből két oldalról vizsgálhatjuk -e kérdést. Vannak, akik a nők privilégiumának tartják a szőrtelenítést, és vannak, akik fejlődnek, alakulnak az aktuális divat irányzattal és egyre több helyen szőrtelenítik magukat. Amiben mindkét oldal egyetért, hogy a férfiak valódi, igazi szőrtelenítése az arc borotválása, amelyet naponta, vagy 2-3 naponta el is végeznek.

A férfikozmetika ugyan még fiatal terület, de mivel ma már ők is jobban odafigyelnek a külsejükre, ezért egyre több, kifejezetten férfiak számára kifejlesztett kozmetikai kezelés, illetve különböző krémek színes palettájából választhatnak. A férfi szőrtelenítés legkedveltebb területei: a mellkas, a hát, az arc, a tarkó, de sok esetben sor kerül köldökcsík és az intim területek kezelésére is.

szepsegapolas%252850%2529

Ahogyan a nőknél, úgy a férfiaknál is több féle megoldás létezik, azért, hogy sima „baba popsi” bőrük legyen. Akkor nézzük a lehetséges opciókat.

Aki nem annyira tűri a fájdalmat, annak kényelmes megoldás a borotva, vagy a szőrtelenítő krémek használata. Előnye, hogy gyors és fájdalommentes, hátránya, hogy 1-2 napon belül ismét előkandikálnak azok a bizonyos szőrszálak.

Akik inkább szenvednek egy kicsit a tartósabb simaságért, azok gyantáztatnak, vagy epilálnak. 2-3 hétig biztosan nem lesz gond a kósza szőrszálakra.

Ha kicsit nagyobb összeget tudunk rászánni a szőrtelenítésre, választhatjuk a lézeres, vagy a villanófényes eljárást. Utóbbiak nem igazán pénztárca kímélők, de lényegesen hosszabb ideig megmarad a kívánt sima bőr.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.