Csattanó maszlag: a dísznövény drog

Drog és kerti dísz egy cserépben. Első ránézésre ártalmatlan növény, jobban megismerve azonban erősen mérgező a csattanó maszlag.

Nem árt, ha alaposan megválogatjuk a kiskertünkbe kerülő növényeket, mivel egyik-másik nem csak szép és érdekes megjelenéssel büszkélkedhet, hanem az udvaron szaladgáló háziállatra, vagy ránk nézve is veszélyes lehet! A csattanó maszlag éppen beillik a veszélyes növények sorába. Most kiderül miért érdemes óvakodni tőle!

Halálos kíváncsiság

A csattanó maszlag szerepel a jól ismert hallucinogének között, rendszeres fogyasztói azonban kevesen akadnak. Leggyakrabban a tudatlan, tapasztalatlan, naiv fiatalok kísérleteznek a fogyasztásával, amíg meg nem tapasztalják a szer kellemetlen, és cseppet sem veszélytelen hatását.

A csattanó maszlag fogyasztása a jelenből kiragadva, öntudatlan állapotba sodorhat, de olyan hátborzongató élményeket tapasztalhat meg a fogyasztó, ahova nem szívesen tér vissza ismét.

Veszélyes víziók

A konyhakert gyakran házi patikaként is szolgál a természetes gyógymódok hívei számára. A frissen szedett alapanyagokból készített teák azonban nem veszélytelenek! Ha úgy döntünk, csak házi hozzávalókat használunk fel, alaposan válogassuk át a leszedett növényeket, a csattanó maszlag hatóanyagai ugyanis nem segítenek a nyugalom és az egészség megőrzésében. A csattanó maszlag által okozott víziók akár fél napig is a valóság eltorzult világába zárhatják a növény fogyasztóját.

lx7z8uqy2

Gyerek kezébe nem való!

Ennek elsődleges oka, hogy a növény rendkívül mérgező, így gyermekek szervezetébe kerülve akár 10-20 szem mag elfogyasztása is halálos adag lehet! Mivel a díszkertek gyakori vendége, így kisgyermekes családoknál különösen óvatosnak kell lenni a növény helyének kiválasztásakor.

Szép és különleges formájú szirmai még inkább óvatosságra intenek, hiszen a kíváncsi gyerkőcöket vonzza az érdekes látvány, és szívesen veszik a szájukba a növény magját, szirmait egyaránt.

Kórházzal végződő kalandozás

Akár szánt szándékkal, akár véletlenül sikerült szervezetünket a maszlag hatásainak alávetni, a legtöbb esetben kórházzal végződnek a növény által okozott kellemetlen utazások. Erős mérgező hatása miatt a tünetek gyorsan jelentkeznek, így időben érkezve a segítségnyújtással az életveszély is hamar leküzdhető.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.