Botoxszal a fülcsengés ellen?

A botox injekció enyhíthet a fülcsengés kellemetlen tünetein.

A fülcsengés gyakori panasz, mely az általános népesség nagyjából 10-20 százalékát érinti. A panaszok súlyossága az enyhétől a súlyosig terjed. A krónikus, állandó fülcsengés komolyan befolyásolja az életminőséget, a munkaképességet, az alvást, és akár enyhe vagy súlyos depresszióhoz is vezethet. A népesség 5 százalékát olyan súlyos fülcsengés gyötri, ami szakember segítségét teszi szükségessé.

Fotó: 123rf.com

A botoxot a legtöbben úgy ismerik, mint a ráncok egyik ellenszerét, de ezt az eljárást nem csak szépészeti beavatkozásokhoz, hanem betegségekhez is használják az eredményes gyógyítás reményében, többek között kancsalság, nyaki disztónia nevű neurológiai rendellenesség, hangszálproblémák, neuropátiás fájdalmak és migrén kezelésére.

Egy amerikai tanulmány szerint a botox egyeseknél a fülcsengést is enyhítheti. A vizsgálatban résztvevő 26 páciens három helyre kapott botox injekciót a fülkagyló környékén. Hét embernél javultak a tünetek, háromnál rosszabbodtak, míg a többieknél nem változtak. Bár további kutatásokra van szükség, a kezdeti eredmények a fülcsengés enyhítésében biztatóak.

Forrás: Minden, ami hallás


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.