Botox helyett egy természetes módszer – kozmetikai akupunktúra

A kozmetikai vagy esztétikai akupunktúra mindössze 10-15 éves múltra tekint vissza.

Magyarországon még szinte teljesen ismeretlen, holott olyan hírességek, mint Madonna, Gwyneth Paltrow, Kate Moss vagy Sylvester Stallone fordulnak a tradicionális kínai gyógyászat ezen fiatal ágához, és adják nevüket, arcukat ehhez a bizonyítottan hatékony eljáráshoz. Magyarországon Udvaros Dorottya művésznő számol be elsőként a kozmetikai akupunktúrával szerzett kiváló tapasztalatáról. Mert a bőr megújításának és az áhított szépség megőrzésének napjainkban ez az egyetlen kockázatmentes módszere.

Az 1970-es években Sri Lankán kezdődtek az első kifejezetten esztétikai problémára fókuszáló terápiás kísérletek. Áttörő eredmény az izmok tonizálásában mutatkozott először súlyvesztés, illetve várandósság okozta izomszövet-megereszkedés kezelése során. Rövidesen az európai kontinensre is eljutva, az európai nők igényeivel szembesülve a ránctalanítás, feszesítés, bőrfiatalítás, cellulitisz-problémák, mind komolyabb kihívásokkal kellett megküzdeni. Ugyanakkor hagyományos gyógyászati jellegét is megőrizte, hiszen bőrbetegségeket korábban is látványos eredménnyel kezeltek akupunktúrával.

1837

A kozmetikai akupunktúra éppen a dermatológiai akupunktúra tapasztalataiból kiindulva tudott teret nyerni a nem holisztikus (teljes embert kezelő) szemléletű módszerekkel szemben. Az akupunktúra holisztikus szemléletéből fakadóan nemcsak a bőrre fejti ki hatását. Az egész szervezetre kivetítve helyreállítja a test hormonális és immunháztartását, méregteleníti és erősíti az élettani szerveket, valamint a gyomor-bélrendszeri és keringési funkciót. Az arcon vérkeringés-fokozó, ráncelsimító, feltöltő szerepet tölt be. A kezelés hatására csökkennek a szem körüli karikák a duzzanatok. Megemeli az arcon és nyakon a megereszkedett bőrt, minimalizálja a tokát, és ugyancsak megemeli a csüngő szemhéjakat.

Prevenciós célzattal már 30 éves kor után ajánlott az arc fiatalságának megőrzésére. Talán kevésbé köztudott, hogy a 25-30 éves kor beköszöntével elkezd csökkenni, majd 50-55 éves korra szinte teljesen leáll a bőrben – a bőr fiatalos, rugalmas megjelenéséért felelős enzim – a kollagén és elasztin termelődése. Így minél előbb kezdi el valaki bőre edzését, annál hamarabb várható tartós eredmény.

Cellulitisz esetében az akupunktúrás kezelés bármely életkorban hatékonyan csökkenti és minimalizálja a narancsbőr tüneteket.

Allergiás bőrbetegségek esetében, így az urtikária, ekcéma, életkorhoz vagy élethelyzethez köthető bőrproblémák tünetei esetén is kiváló gyógyító hatású: de kiváló eredményeket mutathatunk fel az akne vagy pattanásos bőr, a rosacea vagy öregségi barna folt, sőt psoriasis vagy pikkelysömör kezelésében is. Mindenki számára reménykeltő hír, a kopaszság, hajhullás, alak és mell-formálás, valamint striák kezelése terén felmutatható sikeres végkifejlet.

Mindenkinek ajánlott! Korra és nemre való tekintet nélkül, akinek fontos bőre egészsége és szépsége megőrzése.

Az akupunktúra gyakorlatilag fájdalommentes, nincs mellékhatása. Szemben a sebészi és injekciós beavatkozásokkal, a hegesedés rizikójával nem kell számolni, nincs hosszabb felépülési idő és trauma okozta duzzanat, vagy elszíneződés.

A bőr saját erőforrásait mozgósítva újul meg, tehát egyértelmű felépítő folyamat megy végbe a szervezetben. Néhányszor tapasztalhatóak apróbb bevérzések a szúrás helyein, ezek azonban néhány nap alatt spontán felszívódnak.

1836

Hogyan történik a kezelés?

Egy kúra átlagban 10-12 kezelésből áll. A megfelelő hatás elérése érdekében optimálisan hetente 1x ajánlott. A kezelések körülbelül 1 -1,5 – 2 órát igényelnek.

Mindenki egyénileg reagál a kezelésre, függően a korától, megszokott életmódjától és életstílusától. Látható és fényképpel detektálható hatás már 6-7 kezelés után rögzíthető. Az elért eredmény megőrzése és fenntartása érdekében havonta 1x vagy legfeljebb negyedévente javasolt a kezelés megismétlése.

A vizsgálat és a kezelés mindig előzetes bejelentkezés alapján történik.

Az első vizsgálat során feltérképezzük a bőr állapotát, majd a diagnózis felállítása után kezdődhet el a komplex terápia a már korábban említett módon.

Bejelentkezés:

Dr. Farkas Ilona 36-30-350 3225
Torba Tímea 36-30-998 6079
BUDAPEST – Benyovszky Mór utca – Orvosi központ
http://www.orvosikozpont.hu/

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.