Botox helyett botulinum

A botulinum toxin A típusának jóváhagyott változata egy tanulmány szerint győzedelmeskedni fog a szarkalábak elleni eddig bevetett Botox felett.

A tanulmány szerzője, Dr. Corey S. Maas plasztikai sebész, a Kalifornia és a San Francisco Egyetem professzora úgy véli, az új szer, a Dysport nagy előretörést jelent a ránctalanítás terén. „Bátran kijelenthetjük, hogy a szem körüli kialakuló mosolyvonalak, az úgynevezett szarkalábak már egy hónap alatt hatásosan eltüntethetőek a Dysport segítségével” – újságolta a hírt Maas, aki munkatársaival együtt végzett megfigyeléseit az Archives of Facial Plastic Surgery című folyóiratban tette közzé.

A Botox néven közismert szert 2002-ben hagyta jóvá az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügyi Hivatala, az FDA, a Dysport nevű szert pedig hét évvel később. A két szer összehasonlítását 77 nő és 13 férfi segítségével végezték, akik közül korábban senki sem vett részt semmilyen arckezelésen.

shutterstock_59961847

Valamennyiükről aprólékos fényképek készültek a beavatkozások előtt, majd jobb és bal arcukat a két különböző összetevő segítségével kezelték. Egy hónappal később újabb fényképek készültek a kísérleti alanyokról, melyek egyértelműen kimutatták, hogy a Dysport által kezelt területek jóval szebb eredményt hoztak, mint a Botoxszal kezelt arcrészek.

Maas szerint óvatosan kell bánni az eredményekkel, mert noha a szem körüli ráncoknál egyértelműen hatékonyabbnak tűnik az új szer, ez még nem jelenti azt, hogy ugyanez az eredmény születne a száj, a homlok, vagy a nyak területén található ráncok esetében is.

Dr. Doris Day, a New York-i Lenox Hill Kórház bőrgyógyásza megjegyezte, hogy mindig nehézséget okoz két ennyire hasonló szer összehasonlítása, ráadásul a kezelés eredményességét nagyban befolyásolhatja az adott szerekből alkalmazott mennyiség is. Ugyanakkor hozzátette, miután mindkét szert jóváhagyta az FDA, mindkettő teljes biztonsággal alkalmazható a jövőben is.

Forrás: MTI


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.