Bőrriadó – Mi a fáradt bőr ellenszere?

Ha nem a boldogságtól ugranál ki a bőrödből, hanem mert frissességre vágysz, most jól figyelj! Itt az ideje megújulni szőröstül, bőröstül!

Ahogy múlnak az évek, mi érezzük a változást a szervezetünkön belül, viszont a mindennapok lenyomata kiül a bőrünkre is. Éppen ezért nem szabad elhanyagolnunk bőrünket még a fáradt és túlhajszolt időszakban sem. Egyszerű a magyarázat: ha felfrissülünk kívülről, új lendületet kapunk és belsőleg is megújulunk.

Kicsattanni az egészségtől

A fáradság a bőr minden részén észrevehető. A száraz, ráncos, foltos, lógós felületek pillanatok alatt megjelennek a testünkön, ha nem tartjuk karban magunkat. Ha ezt engedjük, öregebbnek és elgyötörtnek fogjuk érezni magunka. A folyamat visszafordítható, csupán ápolni és szeretni kell hozzá magunkat és a bőrünket.

A szépség forrása

A bőr a legnagyobb szervünk, így állapota nagyban hozzájárul szépségünkhöz és komfortérzetünkhöz egyaránt. Az egészségünk szempontjából épp annyira fontos megfelelően ápolni, mint a szívünket, a májunkat vagy bármelyik más szervünket.

arc52

Hidratálj!

A szervezet 70 %-a víz. Ha nem kap elegendő mennyiségű folyadékot minden nap, az elősegíti az öregedést és fáradtsághoz vezet. Ahhoz, hogy a bőr fiatalos és rugalmas maradjon, szüksége van a napi 2-2,5 l folyadékbevitelre, mellyel a dehidratáltság elkerülhető. Tehát azok, akik korábban erre nem figyeltek, igyanak legalább 8 pohár vizet naponta, hogy érezzék a különbséget.

Krémes élvezet

A szépségipar a segítségünkre siet. Számtalan termék sorakozik a polcon, melyek célzottan egy adott bőrtípusnak megfelelő ápolást biztosítanak. Persze nem árt óvatosnak lenni, és főként a természetes alapanyagokból készült krémeket megvenni. A hidratáló krémek különösen ajánlottak. Így a fürdés utáni kenegetés eredménye a puha és ragyogó bőr lesz.

Feszes és formás

Nem szabad alábecsülni a fizikai gyakorlatok erejét. Ezek segítenek megőrizni a rugalmas és feszes bőrt, mellyel fiatalos, vonzó és szexi külsőre tehetünk szert. Elősegíti a méregtelenítést, élénkíti a vérkeringést és hozzájárul a sejtek megújulásához, regenerálódásához.

arcbőr

Mire jó a hideg víz?

A duzzadt szemek, fáradt arcbőr és élettelen test ellenszere lehet a hideg vizes ápolás. A váltózuhany beindítja a vérkeringést, felfrissít és kiűzi a fáradtságot a szervezetből. A szemek körüli karikák szintén kezelhetőek egy speciális gél segítségével, melyet a hűtőbe téve, hidegen kell a szemre helyezni és azzal pihenni, amíg az érzékeny bőrfelület regenerálódik.

Nyakra főre

A bőr a nyak környékén különösen érzékeny, ráadásul az idő múlása is leginkább ezen a részen árulkodó. Tehát ha nem akarunk idő előtt megöregedni, vagy annak tűnni, kerüljük a parfüm permetezését ezen a részen és mindig használjunk hidratáló krémeket.

Kezes-lábas

Folyamatos igénybevételnek van kitéve a kezünk és a lábunk. A sokszor kényelmetlen cipők, harisnyák és zoknik mögé bújtatott láb hamar megérzi az egész napos rohangálást. A fürdés utáni krémes masszás segít, hogy felfrissítsük a bőrt és új életre keltsük a fáradt talpat. A kezeink még inkább ki vannak téve ténykedéseinknek. Ez gyorsan megmutatkozik, de néhány élénkítő gyakorlat és hidratáló krém csodákra képes.

Összhang a szervezetben

Bármilyen hatás, ami a szervezetünket érinti kívülről, az belül is befolyással lesz ránk. Ez fordított esetben épp úgy megállja a helyét, legyen szó káros vagy élénkítő, egészségmegújító tettekről. Tehát biztosak lehetünk abba, hogy a bőrünk külső ápolása, a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás egy összetett folyamat részeként új és energikus személlyé alakít minket.

Forrás:


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.