Az étcsokoládé oldja a stresszt!

Újabb tudományos bizonyítékok támasztják alá a stresszoldó csokoládékúra létjogosultságát, olvasható az ACS Journal of Proteome Research online számában.

Már napi 40 g is elegendő lehet a stresszhormonok csökkentéséhez. A kéthetes csokoládékúra a hormonszintek befolyásolásán túl, más, stresszel összefüggő biokémiai egyensúlyok fenntartásába is besegített. Sunil Kochhar és munkatársai szerint egyre több a bizonyíték arra, hogy az étcsokoládéban található antioxidánsok és más hasznos anyagok csökkenthetik a szívbetegségek, és egyéb kórállapotok kockázatát.

00uufjwb9

Más vizsgálatok szerint a csokoládé segít leküzdeni az érzelmi stresszt is, mindeddig azonban nem tudtuk hogyan. A mostani kutatás során kiderült, hogy a csokoládéfogyasztás következtében csökkent az önmagukat erősen stresszesként értékelt önként jelentkezők stresszhormonszintje. A kéthetes étcsokoládé-kúra más biokémiai változásokat is előidézett. Úgy tűnik, napi negyven gramm étcsokoládé már elegendő, hogy megváltoztassa az egészséges emberek anyagcseréjét.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.