Agyi aneurizma miatt szenvedett a Trónok harca sztárja

Emilia Clarke elárulta: életveszélybe került

Komoly veszély fenyegette a szép színésznő életét –  Emilie Clarke két agyi aneurizma elszenvedője volt a Trónok harca sorozat korábbi évadjainak forgatása idején. Mi történt vele?

Súlyos problémájáról vallott a közelmúltban a tehetséges színésznő. A Trónok harca sorozatból ismert Emilia Clarke éppenséggel visszatért a forgatáshoz, hogy ily módon is harcoljon az életveszélyes agyi aneurizma ellen. A brit színésznő, aki Daenerys Targaryen-t alakítja a népszerű fantasztikus drámában, Stephen Colbert műsorában mesélte el, hogy megpróbált részletekre emlékezni, ezzel is igyekezett megakadályozni agya esetleges károsodását. A 32 éves Emilia korábban a The New Yorkernek beszélt arról, hogy két, csaknem halálos vérzést szenvedett el, s a történtek miatt voltak olyan napjai, amikor minden percben arra gondolt: meg fog halni.

Emilia Clarke – Fotó: 123rf.com

Clarke a Colbert-showban azt mondta, igyekezett olyan aktív maradni, amennyire csak lehet, ezzel is kerülve az agyi aneurizma közvetlen utóhatását, amelyet úgy írt le, mint a legrosszabb fejfájást, amit valaha életünkben tapasztaltunk.

„Mozgattam az ujjaimat, a kezemet és kérdéseket tettem fel magamnak” – mondta. – “Állandóan próbáltam emlékezni, erőltettem a memóriámat, hogy dolgozzon, minden erőmmel tudatos akartam maradni” – mondta a színésznő.

Amikor Colbert megkérdezte, honnan tudta, hogy mit kell tenni és hogy ez segít, Emilia Clarke azt válaszolta: az elme rendkívüli dolog, s úgy érzi, 100 százalékban egy védekező mechanizmus volt ez a részéről. Az agyi aneurizma lényegében a verőereken kialakuló tágulat, mely érintheti az agyi ereket is, s ha az ér megreped, nagy bajt okozhat. Tünete a rendkívül súlyos fejfájás, melyet az érből kiáramló vér okoz azzal, hogy növeli a nyomást az agyban.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.