A pasik nem csacsognak?

Egy tanulmány arra a tényre hívja fel figyelmünket, hogy a férfiak többsége szerint a gondok kibeszélése teljesen felesleges időpocsékolás.

„Éveken keresztül élt az a nézet, hogy férfiak szívesen beszélnék ki gondjaikat, de visszatartja őket az attól való félelem, hogy emiatt gyengének és sebezhetőnek tartják majd őket” – számolt be Amanda J. Rose, a Missouri Egyetemen tanársegédje. – „A mi megfigyeléseink azonban azt mutatták, hogy a férfiak egyszerűen nem érzik hasznát annak, ha beszélnek arról, ami zavarja őket.”

Rose és munkatársai közel kétezer gyereket és tizenévest figyeltek meg és kérdeztek ki. A vizsgálatokból kiderült, hogy míg a lányok, miután beszéltek gondjaikról, megkönnyebbültek és kevésbé érezték magányosnak magukat, addig a fiúk inkább furcsán érezték magukat, és az volt az érzésük, hogy csupán elvesztegették az idejüket.

to5ozuuz1

A fenti ismeretek fényében a szülők is hatékonyabban tudnak gyermekeikhez viszonyulni, hiszen szem előtt tarthatják, hogy más módon kell támaszt nyújtaniuk egy fiúnak, mint egy lánynak. Ugyanakkor nem árt a fiúkban erősíteni a tudatot, hogy néha segít, ha beszélnek arról, ami bántja őket, a lányok figyelmét pedig arra kell felhívni, hogy vannak helyzetek, amikor nem biztos, hogy elég annyi, ha megosztjuk másokkal is a problémáinkat.

Rose szerint a tanulmány segítséget nyújthat a párkapcsolatok terén is, ahol a nők hajlamosak kierőszakolni párjuktól, hogy kibeszéljék gondjaikat, míg az erősebb nem képviselői úgy érzik, ha beszélnek róla, azzal csak még nagyobb jelentőséget tulajdonítanak neki.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.