A máj és a vese szerepének fontossága

A máj olyan, mint egy nagy porszívó, amely akkor tud hatásosan működni, ha tiszta a porzsákja.

Ellenkező esetben nem képes megfelelő hatásfokkal teljesíteni és a folyamatos erőlködés károsítja, lelassítja és a tisztítás hatásfokát csökkenti. Viszonylag nagy mértékű károsodás mellett is képes ellátni a feladatát, de ha rosszul működik, nem tudja kellően megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól, és immunrendszerünk válasza nem megfelelő.

Így, ha a májunk egészségét védjük, segítjük a szervezet normális működését. A zsír-, szénhidrát-, és fehérje-anyagcserében egyaránt fontos szerepe van. A májban termelődnek a vérfehérjék, a májsejtekben történik az epekiválasztás.

A tartósítószerrel, túl sok fehér liszttel, keményítővel, cukorral, sóval, egyéb káros anyagokkal készülő ételek nehezítik a máj működését, lassítják az epe elfolyását. A májra így nagy nyomás nehezedik, amely akadályozza természetes működését.

Ezeket a folyamatokat a helytelen táplálkozáson kívül a stresszes, rohanó életvitel, a rossz minőségű alvás, a túlzott alkohol- és gyógyszerfogyasztás is erősíti. Ennek elkerüléséhez arra van szükség, hogy folyamatosan salaktalanítsuk, tisztán tartsuk a májunkat.

Tudja-e, hogy melyik szerv felelős az öregedésért? A haj hullása, a bőr ráncosodása, csontritkulás, fogak meglazulása, lassulás, feledékenység, kedvetlenség és depresszió, azaz az öregedés tünetei egyaránt a vese energiájának meggyengülését jelzik.

vese_kattide6

A vese ugyanis közvetlen kapcsolatban áll az úgynevezett hipotalamusz-agyfüggelék-mellékvese-pajzsmirigy-ivarmirigy-rendszerrel, amely alapvetően felelős a test hormonháztartásáért. Ezek energiaellátását elsősorban a vese biztosítja.

Az erős vese a hosszú élet titka. A vese egészségének, erőnlétének fenntartása mindennapi feladatunk. Mindig ügyeljünk rá, hogy nem csak a vese és deréktáj, hanem a vese-meridián, sőt a vesepontokkal teli talp és lábszár is melegben legyen, mindenekelőtt télen.

Figyeljünk rá, hogy a vérnyomás és vérkeringés normális legyen, és hogy minél kevesebb vegyi anyag és gyógyszer kerüljön szervezetünkbe. Mivel a szexuális élet különösen sok energiát igényel a vesétől, kerüljük ezt kimerült vagy alkoholos állapotban.

Nagy erőfeszítés, sportolás, szexuális együttlét után ne igyunk hideget, és gondoskodjunk a vese energiájának pótlásáról (pl. tojás, erőt adó gyógynövényekből készült tea, leves, kapszula fogyasztásával)!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.