A here sérülései

Fontos, hogy beszéljünk a fiúk, férfiak legféltettebb testrészét érő sérülésekről, azok következményeiről és megelőzéseiről. Cikkünkből megtudhatod, hogyan védd a heréidet!

Már belegondolni is rossz. Éppen focizol a többiekkel, amikor valaki a labdát akarja elrúgni, de elvéti, és véletlenül a férfiak legérzékenyebb pontján talál el. Vagy rosszul huppansz rá a biciklire…

Bár elég ritkán következnek be ilyen sérülések, mégis fontos, hogy beszéljünk a fiúk legféltettebb testrészét érő sérülésekről, azok következményeiről és megelőzéseiről.

Mit tudsz tenni, ha megsérülsz?

Ha te olyan fickó vagy, aki sokat sportol, szeret súlyokat emelgetni, focizni vagy egyéb sportot űzni, összetett és aktív életet él, akkor valószínűleg előbb vagy utóbb találkozni fog ezzel a sérüléssel. Ez azonban számtalan módon következhet be.

A bekövetkezése szinte biztos, mivel a here a testen kívül egy herezacskóban található, így ki van téve a mechanikai sérülés veszélyének. Nem védik izmok és csontok, mint a tested többi részét.

hereserules

A jó hír az, hogy a herék jól a testhez vannak erősítve, és olyan szivacsos anyagból vannak, amelyek az ütések legnagyobb részét elnyelik. Szinte teljesen biztos, hogy a szexuális életedet egy banális heresérülés nem fogja befolyásolni.

Erős fájdalmat fogsz érezni, ha megrúgják vagy megütik a heréidet. Ha ez egy kisebb sérülés, a fájdalomnak – kevesebb mint egy óra alatt – fokozatosan el kell múlnia, és minden egyéb tünetnek pedig meg kell szűnnie.

Ez idő alatt rengeteg dologban tudod segíteni a gyógyulást. Ledőlsz, borogatod, esetleg jeget teszel rá, vagy fájdalomcsillapítót veszel be. Valamint ajánlott a balesetet követő napokban kevésbé megerőltető feladatok végzése.

De ha a fájdalom nem csillapodik, vagy extrém erős fájdalmat érzel, a heréid megduzzadnak, a herezacskód vagy a heréid szúrnak, ha émelygő érzésed van, vagy a testhőmérskéleted emelkedik, azonnal menj orvoshoz! Ezek egy olyan komolyabb sérülés tünetei, amelyeket fontos, hogy azonnal megnézzen egy szakember.

A cikk folytatását a KamaszPanasz oldalán olvashatjátok!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.