6 lépés a szemkörnyéki ráncok ellen

A ráncok elkerülhetetlenek, de megjelenésüket késleltethetjük, mélységüket, láthatóságukat csökkenthetjük. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic esztétikai bőrgyógyásza a szem környék ápolásának legfontosabb lépéseiről beszélt.

Huszonévesek is elkezdhetik

A szemkörnyéki ráncok sajnos meglehetősen korán, már a harmincas éveinkben megjelennek. Éppen ezért a megelőzést már a húszas éveinkben érdemes elkezdeni, később pedig sokat tehetünk a halványításukért. Néhány egyszerű trükkel és akár szakember segítségével sokat tehetünk a fiatalos tekintetért.

szemránc

A 6 legfontosabb lépés:

  1. Használjunk fényvédő termékeket!
    Az arcunkon megjelenő ráncok nagy részét a káros ultraibolya okozzák. Éppen ezért érdemes már a reggeli indulás előtt legalább 15-ös fényvédő faktorú naptejjel vagy arckrémmel bekenni a kényes bőrt – ez az egyik leghatékonyabb megelőzési módszer.
  2. Viseljünk napszemüveget!

A naptól való hunyorgás elmélyíti a szemkörnyéki ráncokat. Ez ellen jelent védekezést a valódi UV-védelemmel ellátott napszemüveg, amelyet lehetőség szerint minden szabadban töltött időszakban viseljünk.

  1. Hidratáljunk!

A hidratáló termékek a szem környékének bőrét védik és ápolják. Ahogyan öregszünk, a bőrünk egyre kevesebb faggyú termel, amely természetes hidratálóként és fényvédőként is működik. Így tehát a speciális szemkörnyék ápoló krémek, gélek ezt a hiányt pótolják kívülről.

  1. Mondjuk le a dohányzásról!

A cigarettázás kapcsán megvalósuló arcizomzat mozgások és a cigaretta káros anyagai együttesen öregítik a bőrt. Ha elhagyjuk ezt a káros szokást, javulni fog a bőr oxigén felvétele és lelassul a korábban felpörgött öregedési folyamat.

  1. Alkalmazzunk védő hatású anyagokat!

25 éves kor fölött érdemes éjszakai szemránckrémet alkalmazni. Beszerzéskor figyeljünk rá, hogy a termék tartalmazzon kollagént és A-vitamint – amelyek a ráncok kialakulása ellen hatnak.

  1. Válasszunk természetes megoldást!

A bőr fiatalításának egyik típusa az úgynevezett biostimulációs kezelés, amely gyakorlatilag a bőrben még meglévő tartalékokat mozgósítja, javítja a kötőszöveti anyagcserét, fokozza a kollagén és rugalmas rostok termelődését, ezáltal visszaadja a bőr üdeségét. Ebbe a kategóriába sorolható a Guna biolifting is, amely egy finom változásokat előidéző esztétikai bőrgyógyászati megoldás. Különösen azoknak ajánlott, akik óvakodnak a plasztikai műtéttől, a mesterkélt hatásoktól, és a bőrük feszességét szeretnék fokozni.

– A biolifting kezelést alapos arctisztítás előzi meg, majd az arc meghatározott pontjaiba illetve ráncaiba juttatjuk a steril hatóanyagot – mondja dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic esztétikai bőrgyógyásza. – A vékony tűnek köszönhetően egyébként nem jellemző a fájdalom, a biolifting ráadásul sokkal kevesebb szúrást igényel, mint egy hagyományos mezoterápia, hiszen itt csupán 23-25 akupunktúrás pontot kezelünk. Az eredmény sokaknál már egy kezelés után is megmutatkozik, a tartós hatás eléréséért azonban 6-10 kezelés szükséges.

www.oxygenbeautyclinic.hu

Forrás: