6 csúf jel az arcon, amit a dohányzás okoz

A komoly elhatározást és a kemény kitartást az egészségen kívül a bőr üdesége is meghálálja! Ugyanis a dohányzás felér egy víz, vitamin és oxigén elvonóval!

A dohányzás vékonyítja a bőrt!

A cigaretta több ezer féle méreganyagot tartalmaz, melyek jórésze közvetlenül a vérkeringésbe kerül, s onnan a szervekbe és a bőrszövetekbe jut. A hámrétegben található véredényeket összehúzódásra kényszeríti, sűríti és csökkenti a vér oxigén szintjét, s ezáltal kollagén tartalmát is jócskán redukálja.

Az elégtelen vérkeringés miatt a cigarettázók bőre vékonyabb az átlagosnál. Dohányzó és nemdohányzó félből álló ikrek között végzett ultrahangos vizsgálat kimutatta, hogy a káros szenvedély rabjának legalább a negyedével, de akár 40%-kal is vékonyabb a bőre!

 cigaretta

A dohányzás rossz alakformáló!

A dohányzás felborítja a nők hormonháztartását, hatással van a hormontermelő belső elválasztású mirigyekre, s ezáltal többek között a testalkatot is befolyásolja. Bár a dohányosok kilóra valóban kevesebbek, cingár lábaikon, nagy pocakot cipelnek. Ugyanis a normális mennyiségű zsírt, abnormális módon hasznosítják, többnyire „úszógumi” formájában!

A dohányzás öregít!

A hajszolt élet és a túlzott napozás mellett, a nikotin is a korosító tényezők között szerepel. Egyetlen cigaretta elszívásával a tüdőben több trillió szabadgyök keletkezik, melyek különféle gyulladásokat idéznek elő, szerte a szervezetben. 1985-ben, az orvosi szótárba beiktatták az ún. „dohányzó arc” kifejezést, mivel különféle, leírható tünetekben, tagadhatatlanul megmutatkozik, ha valaki cigarettázik.

 Ezek az árulkodó jelek:

• Idősebbnek néz ki, ráncai főleg a szemek sarkából, illetve az ajkaktól, derékszögben sugároznak szét, mély barázdák látszanak az orcákon, számos felszínes csíkozás metszi alsó állkapcsa környékét.

• Arcvonása kísérteties, arccsontja kiemelkedik, átüt a bőrén.

• Bőre szürkés árnyalatú.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.