Wellness a hajnak a saját fürdőnkben

Hajunk kényeztetése, akár egy termálfürdőben. Mindezt otthon, egyszerű eszközök igénybevételével.

Hajápolás otthon

Az otthonunk kényelmében is érezhetjük úgy magunkat, mintha egy valódi fürdőben kényeztetnének minket. Akinek már volt része hasonló élvezetekben, pontosan tudja, hogy mennyire felfrissítő érzés a teljes testnek, beleértve a hajunkat is, ha képzett szakembereknek adjuk át a terepet. A hajápolás professzionális érzését azonban megtapasztalhatjuk a saját fürdőszobánkban, csupán néhány egyszerű lépést követve.

Masszírozás, csavarás

Melegítsünk fel olíva olajat, majd alaposan, de gyengéden masszírozzuk a fejbőrbe és a hajtövekbe. Mielőtt ezt megtennénk, áztassunk langyos vízbe egy pamut törölközőt, majd alaposan nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Ha ezt megtettünk, csavarjuk az olajjal bekent hajra és legalább 10 percig hagyjuk, hogy a fejbőrön és a hajszálakon keresztül felszívódjanak a szükséges anyagok, amitől erős, csillogó tincseket kapunk.

haj

2-3 órával később

Az olajos hajpakolást óvatosan mossuk le. Amennyiben sikerül, igyekezzünk a hajtövet és a fejbőrt szárazon tartani, hogy az olaj még inkább kifejthesse áldásos hatását. Végül langyos, bő vízzel alaposan öblítsük le a tincseket.

Kondicionálás

Az egészséges haj megőrzéséhez elengedhetetlen a kondicionálók használata. Az otthoni hajápolás fontos lépése, hogy a típusnak megfelelő készítményt beszerezve minden hajmosást követően alaposan kenjük be a tincseket az ápoló termékkel, ami segít megóvni a szálakat a kiszáradástól, töréstől és más károsodástól. Ahhoz, hogy a kívánt eredményt érjük el, mindig tartsuk be a terméken található alkalmazási útmutatót.

haj1

Ismétlés a sikerért

A wellness centrumok kényelme az otthonunk előnyeivel nem összemérhetőek. Ahhoz, hogy a hajunk ápoló kényeztetése is vetekedjen a fürdők szolgáltatásaival, a már ismertetett lépéseket hetente 2-3 alakalommal ajánlott alkalmazni. A teljes harmónia kedvéért igyekezzünk kizárni a külvilág rohanását. Használjunk illóolajakat, gyertyákat, amit lágy zenével is kiegészíthetünk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.