Visszaélnek Szabó Gyuri bácsi nevével, ne higgyen a csalóknak!

A közösségi médiában egyre több hamis, lekövethetetlen profil használja Szabó Gyuri bácsi nevét és fotóját ismeretlen termékek hirdetéséhez. Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea ügyvezetője, Gyuri bácsi lánya nyilatkozatban hívja fel a figyelmet a megtévesztő reklámokra, amelyek nemcsak a cég jó hírnevét, hanem a hiszékeny vásárlók egészségét is veszélyeztetik.

Édesapám nevében és fényképével most már körülbelül egy hónapja folyik egy intenzív reklámhadjárat: különböző termékeket igyekeznek eladni azt a látszatot keltve, mintha ezeket ő ajánlaná. Ezek mögött a bizonytalan eredetű és nyilván horribilis áru termékek mögött nem mi vagyunk, hanem pimaszul és becstelenül visszaélnek apám nevével” – adja tudtunkra Lopes-Szabó Zsuzsa. Hozzáteszi, hogy ezek a hirdetések ellenőrizetlenül jelennek meg a közösségi médiában és a különböző fórumokon, majd rákattintva a hirdetésekre követhetetlen és lenyomozhatatlan weboldalakra, illetve webáruházakra visznek. Néhány példát is mutat:

 

Hogyan ismerjük fel a hamis posztokat/hirdetéseket?

  • Gyanús, általában idegen nyelvű profilnév vagy weboldal cím.
    A Györgytea hivatalos weboldala a hu, hivatalos webshopja a gyorgyteabolt.hu. Gyuri bácsi csak és kizárólag a hivatalos webáruházban kapható termékeket ajánlja.
  • hivatalos közösségi oldalai:
  • Kattintásvadász, azonnali gyógyulást ígérő „csodaszerek”, hihetetlennek tűnő hatással.
  • A „gyógyítás”, „gyógyulás” szó használata, ez ugyanis a gyógynövények – és egyébként minden természetes gyógymód esetén – tilos!

 

Sajnos teljesen tehetetlenek vagyunk. Számtalanszor próbálkoztunk utána menni a csalóknak, mindhiába. Se megtalálni, se feljelenteni nem lehet őket, mert a profilok és fake weboldalak mögött nincs semmilyen cég, kontaktadat vagy elérhetőség: megfoghatatlanok. A saját weboldalunkra ugyan kitettünk egy tájékoztatást, ennek ellenére a hadjárat folytatódik. Nagyon szomorú és egyben dühös vagyok” –  vallja meg Zsuzsa, aki az olvasók segítségét is kéri: ha ilyen hirdetést, tartalmat látnak, haladéktalanul jelentsék a megtévesztő tartalmat a közösségi oldalnak. 

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.