Van élet a halál után? – kérdések és kutatások

Ezt a kérdést mindenki felteszi magának. Talán soha nem volt aktuálisabb a kérdés, mint ma. Te is el szoktál gondolkodni azon, hogy ennyi az egész élet, vagy van utána valami?

Kérdések és kutatások

És a reinkarnáció? Ha ez így van, akkor bízhatunk abban, hogy vár minket valami a halál után. Akár a bibliai Mennyország (ha azt kiérdemeljük), vagy egy új testben egy új földi élet. De ha újjászületünk, hogyan lehetséges, hogy visszatérnek a halottak szellemalakban? Erről ugyanis több igazán hitelesnek tűnő beszámolókat lehet látni akár a népszerű természettudományos csatornákon, de vannak, akik személyesen tapasztalták már meg, hogy a halottak igenis képesek kapcsolatot teremteni az itt maradtakkal.

Vajon ők azok, akik kiérdemelték, hogy Isten országában éljenek és néha-néha visszatérhetnek hozzánk? Vagy azok a lelkek akik szellemalakban megjelennek, akik két világ között ragadtak és segítségre várnak? Mi a magyarázat arra, hogy különböző reinkarnációs terápiákban, elsősorban a regressziós hipnózisokban sok ember megtapasztalja, hogy olyan tudásnak, nyelvnek, idegen földrajzi helyek, korok ismeretének van birtokában, amely tudás nem ebből az életéből való?

izfl2hfv1

Ami azt látszik bizonyítani, hogy lelkünk testről-testre, életről-életre vándorol, miközben felejt, de a terápiákon előhívják a régi életek emlékét. Kutatások tucatjai foglalkoztak a kérdéssel. Joel Whitton, a Torontói Egyetem pszichiátriaprofesszora, a svéd John Björkhem és az angol Alexander Cannon munkásságuk során reinkarnációs hipnózissal óriási mennyiségű, előző élettel kapcsolatos anyagot hoztak fel a mélyből. Stevenson több mint kétezer gyerek esetét vitte számítógépre, majd kijelentette, ma már egy racionális ember is hihet a reinkarnációban.

Egy másik kaliforniai klinikai pszichológusa néhány éve elhatározta, hogy bebizonyítja vagy megcáfolja a reinkarnáció teóriáját. Kutatásait hipnotizált alanyok százainak statisztikáira alapozta, akiknek előző életei – mostani nemüktől függetlenül – 50,6 százalékban férfi, 49,4 százalékban női életek voltak, egészen Krisztus előtt 2000-ig visszamenően. Habár az alanyok főként fehér, középosztálybeli amerikaiak voltak, inkarnációik pontosan tükrözték a történeti világban fennálló faji, társadalmi és népességi megoszlást. Mi több, a ruházatról, lábbelikről és konyhai edényekről szóló beszámolóik minden században egyeztek a történelmi tényekkel.

sgwfept6

A halál után – Hogyan kaphatnánk válaszokat életünkben?

Ezek mind-mind elgondolkodtató kutatási eredmények, de mégis marad a kérdés: mi van a halál után? A keresztény hívőknek Jézus, a Biblia, a hit megadja a választ. Ők abban hisznek, amit nem látnak. De kell, hogy az orrunk előtt legyen a válasz, hogy elhiggyük? Sokaknak igen. S talán túl egyszerű azt gondolni – már ha hiszünk abban, hogy a halállal nem ér véget az „élet”, csak egy új szintre helyeződik – hogy vagy a Mennyország van, ahol a feltámadással saját testünkben érdemelhetjük ki az örök életet, vagy a reinkarnáció van, vagyis új testben a régi lélek.

Talán mindez ettől sokkal bonyolultabb, sokkal több „szinttel”, s talán a kettő valahol összeér, talán… Túl sok a talán, túl sok a kérdés. Kevés a válasz. Bármelyikben is hiszünk, hogy "megkapjuk” a halál után, egy közös pontjuk van: tanulni, megtapasztalni vagyunk itt a földön, ahol úgy kell élnünk, hogy a lehető legjobbat érdemeljük ki a halál után. Akár az örök életet az élő Isten mellett, akár egy bűnhődésektől mentes életet egy új testben azért "dolgozni” kell. S ha tiszta szívvel, megbocsátásban, szeretetben élünk, úgy ahogy kell(ene) ha nem is tudjuk a választ arra, ha oda jutunk, nem kell majd attól félnünk, hogy mi van a halál után.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.