Valóban hatásos a műtét nélküli ránctalanítás?

Az öregedés leglátványosabb jelei az arcon jelennek meg, nem csoda hát, hogy egyre többen próbálják külső segítséggel eltüntetni az idő múlásának nyomait.
A ráncok felbukkanása mellett a nyak, a szemkörnyék és a teljes arc megereszkedése is problémát jelenthet, amire ma már nem a szike az egyetlen megoldás – mondja Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője.
 
Az öregedési folyamatok visszafordítására ma már számos eljárást alkalmaznak az orvos-esztétikusok, melyek képesek évekkel fiatalabbá varázsolni a megjelenésünket. Ma már biztosan tudjuk, hogy a bőr öregedését nem csak az életkor, sokkal inkább szokásaink befolyásolják, nagyjából 20%-an a genetikai adottságoktól és 80%-ban az életmódunktól és a mindennapi bőrápolásunktól függ, hogy mikor kezd el veszíteni rugalmasságából, mikor jelennek meg az első ráncok. Akkor is érdemes a megelőzésért tenni, ha már megjelentek a ráncaink, de nem kell beletörődni az idő látványos múlásába: műtéti beavatkozás nélkül is éveket nyerhetünk!
Botox: a ránctalanítás egyik legnépszerűbb formája

A botox kezelés az arc felső részén alkalmazható, elsősorban a homlok és a szemkörnyék kezelésére használják. A beavatkozás nagyjából 20 percet vesz igénybe, majd ezután körülbelül 10 nap alatt fejti ki látványos hatását. A botoxtól az izmok elernyednek, így segítve elő a ráncok eltűnését, amitől az arc szépen kisimul. A látvány magáért beszél: a kezelés után jóval fiatalabbnak, pihentebbnek tűnünk. Az eredmény nagyjából három hónapig élvezhető, aztán meg kell ismételni.Csodát tehet a hialuronsavas arcfiatalításA ráncok elleni küzdelemben manapság az egyik leggyakrabban használt eljárás a hialuronsavas töltőanyaggal történő arcfiatalítás. A hialuronsav olyan 100%-ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr egyik alapvető alkotóeleme. Injekciós tűvel az arcba fecskendezve vizet köt meg, így megduzzadva képes kitölteni a volumenhiányos területeket, megemelni a megereszkedett arcot, feltölteni a ráncokat.Drakula-terápia: a vér segíti a fiatalodástA ráncok eltüntetésében leggyakrabban alkalmazott botox és hialuronsavas feltöltés mellett egyre korszerűbb bőrfiatalító eljárások is rendelkezésre állnak: ilyen például a saját vérplazmával történő úgynevezett Drakula-terápia. Az eljárás során általában két speciális anyagot tartalmazó kémcsőbe kb. 30 ml vért vesznek le, majd különválasztják a plazmát a vörösvértestektől.

A szétválasztott plazma magas koncentrációban tartalmazza a vérlemezkéket, növekedési faktorokat, a sejtek osztódását és a kollagén termelődését fokozó fehérjéket. Az így előkészített vérplazmát apró tűszúrásokkal, egyenletesen juttatják be a bőrbe. Ezután a sebgyógyuláshoz hasonló folyamat zajlik le, amelynek végén a bőr látványosan megfiatalodik.  A Drakula-terápia eredménye 1,5-2 évig tarthat.HIFU: bevethető a ráncok ellenA HIFU az egyik legújabb és leghatékonyabb orvos-esztétikai beavatkozás, mely a bőr felszínétől meghatározott mélységben felmelegíti a szöveteket, aminek eredményeképpen jelentős lifting-hatás jön létre a kezelt területen.  Egy kezelés hatására akár 4-8 évvel fiatalabbnak nézhetünk ki. Csökken a ráncok száma, mélysége, a bőr pedig láthatóan megfiatalodik, feszesebb lesz és megemelkedik.

Forrás: New Beauty, purecom
Kép: Pexels
 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.