Unokás naptár és társai – Karácsonyi ajándék tippek gyermekes szülőktől

A lurkókról készült fotók jó ötletek nagyszülőknek, rokonoknak

A kisgyermekes szülőknek általában kevésbé kell azon törniük a fejüket, mi is legyen a karácsonyi ajándék nagyszülőknek vagy közeli hozzátartozóknak. A csemeték jól sikerült fotóival díszített tárgyak tökéletes ajándékok lehetnek – de melyek a legötletesebbek, legnépszerűbbek?

Már jóval azelőtt, hogy beköszönt a karácsonyi időszak, érdemes elgondolkodni azon, melyik családtag minek örülne az ünnep alkalmából. Nemcsak azért, mert nem túl kifizetődő dolog utolsó pillanatra hagyni a készülődést, hanem mert a méltán népszerű, gyerekek fotóival díszített ajándéktárgyak elkészítése igényel némi időt.

De mi is lehet igazán jó karácsonyi ajándék a nagyszülőknek, vagy, ha különösen szoros a kapcsolatunk, akár a rokonoknak, a keresztszülőknek is, ami kifejezetten személyre szabott?

Foto:123rf.com

Lássunk néhány ötletet – a megvalósításhoz akár már késő ősszel hozzá lehet kezdeni!

  • Naptár

A gyerekekről általában rengeteg fotó készül, főleg, mióta a digitális fényképezőgépek korát éljük. Ám a képek közül kevés kerül kinyomtatásra. Lepjük meg a nagyiékat azzal, hogy a jól sikerült felvételekből naptárt készíttetünk karácsonyi ajándékként. Minden hónapban egy aranyos fotót nézegethetnek az unoká(k)ról – ráadásul a naptár önmagában is hasznos!

  • Fényképalbum

A lurkók képeiből összeállított komoly album is nagyszerű karácsonyi ajándék. Manapság fotókönyveket is készíttethetünk az erre szakosodott boltokban. Tele a legszebb képekkel, aláírásokkal, sőt akár dekorációkkal, ha saját kezűleg készítjük el. Utóbbi esetben az albumnak még nagyobb értéke lesz!

  • Párna, bögre

A párna és a bögre is hasznos tárgy, mely nap mint nap az ember kezébe kerül – rajtuk a kis lurkó(k) mosolygós arcával! Aranyos és megható karácsonyi ajándék, ráadásul állandó társ a mindennapokban, legyen szó nagyszülőkről vagy rokonokról.

  • Falvédő

Egy percre sem tévesztik szem elől az unokát a nagyszülők, ha falvédő formájában mosolyog rájuk! Különleges ajándék a gyermek fotóival díszített kiegészítő a lakásba, aminek szintén nagyon örülnek majd a nagyszülők.

  • Puzzle

Azoknak, akik szeretik a fejtörőket és a kirakós játékokat, különösen értékes meglepetést lehet szerezni egy puzzle-al, amelyre a gyermek(ek) jól sikerült fotóját rakatjuk rá. Ne legyen túlságosan sok darabból álló, de túl kevés sem, jelentsen kihívást – s ha sikerül összeraknia a nagyinak vagy a nagypapinak, megpillanthatják az eredeti képet!

  • Gravírozott üveggömb vagy kocka

Jól bevált karácsonyi ajándék-ötlet a háromdimenziós gravírozott tárgy is, melyben akár a lurkó háromdimenziós fotóját is nézegethetik a nagyszülők, hozzátartozók. Igény szerint választható az alap – egy gömb, egy kocka vagy akár háromszög formájú dísztárgy -, a belsejébe pedig kép alapján elkészítik az arcot. Lehet az akár hógömb is karácsony alkalmából, melyet meg lehet rázni, ám ha leülepednek a pelyhek, előtűnik mögülük az arcocska!

  • Saját készítésű könyvjelző vagy szalvétagyűrű

Ne feledjük, hogy az igazán személyre szóló karácsonyi ajándékokkal okozzuk a legnagyobb örömet, de még inkább, ha azok saját készítésűek is. Egészen kicsi gyerekekkel is alkothatunk együtt színes papírokból, kiegészítőkből és persze fotó felhasználásával unokás könyvjelzőt, vagy szalvétagyűrűket papír gurigából, színes fonallal. Gondoljuk át, minek venné hasznát a megajándékozott nagyszülő, hozzátartozó, s már hozzá is láthatunk!

Videó – Január elsejétől a nagyszülők is jogosultak a GYED-re

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.