Tudni akarjuk? – 22 ok, amiért a pasi elmenekül! 1. rész

A férfiak legalább tíz olyan indokot tudnak felsorolni, amiért okuk van menekülni, nemcsak a hétköznapok taposómalmából, de a viták elől is. De hová mennek és miért?

A hálószoba, a fürdőszoba, a kert és a kávézó vagy kocsma – négy helyszín, mely kulcsszerepet játszik abban, hogy egy férfi kieressze a fáradt gőzt. Sok esetben nem a munkahelyi gondok vagy családi problémái a ludasak ebben, hanem éppen a párkapcsolata. Lássuk, melyek azok a dolgok, amiért menekül a férfi!

1.Béke és nyugalom: ha a férfinak nincs kedve beszélgetni – ami sokszor előfordulhat -, szívesebben hagy maga mögött egy kicsit mindent. Lehet, hogy meghallgatja a párját, de sokkal jobb hallgatóságnak bizonyul, mint tanácsadónak. Számára a nyugalmat inkább az elvonulás jelenti, nem a beszélgetés.

2.A viták elkerülése: az elmenekülés sajnos bevett módszer a férfi esetében egy párkapcsolatban – úgy véli, ha el is kerülheti az összetűzést, miért tegye ki magát annak? Persze vannak férfiak, akik inkább túlesnek egy vitatkozáson a béke érdekében. De sokszor akkor is szükségük van rá, hogy kiengedjék a fáradt gőzt.

3.A saját dolguk: az olyan párkapcsolatban, ahol a páros tagjai túl sok mindent csinálnak együtt, jellemző, hogy a férfi egy idő után kicsit besokall és szeretne a saját dolgaival is foglalkozni. A nőknek is szükségük van egy kis elvonulásra néha – például a barátnőkkel kávézáshoz -, így ezeket az alkalmakat remekül össze lehet egyeztetni.

4.Egy hely, ahol gondolkodni lehet: egy kis „üresjárat” fontos, már csak azért is, mert a férfinak így azt is van ideje átgondolni, nem volt-e szükségtelenül bántó vagy indokolatlanul lusta (például semmit sem segített a ház körül).

5.A lenyugvás: jobb, ha a férfi elvonul egy kicsit, hogy csökkenjen benne a stressz, mert különben nagyobb az esélye adott esetben a veszekedésnek.

6.Szeretne egyedül lenni: vannak férfiak, akik alapvetően magányos típusok, különösen, ha gyerekként nem volt testvérük. Megtanulták, hogy saját magukat kell elszórakoztatniuk – és felnőttként is ehhez vannak hozzászokva. Nem valószínű, hogy használ, ha megpróbáljuk megszabadítani őket magányos óráiktól.

7.Pihenés: egy párkapcsolatban olykor észrevétlenül is túl sokat várunk el a másik féltől, különösen egy fárasztó nap vagy hét után. Ilyenkor a programok mellett pihenésre is szükség van – a férfi főleg igényli ezt -, ezért fontos megadni neki a lehetőséget.

8.Sportesemények követése, nézése: a legtöbb férfi szereti a sportot, így örül neki, ha van egy kis ideje egy sörrel a kezében hátradőlni és nézni a tévét.

9.Rövid pihenés: sokan szeretik a délutáni alvást, mely legalább egy kissé felfrissíti őket. Sok embernek már a húszas évei végén igénye van erre. Ne sajnáljuk hát azokat a pihentető fél órákat a férfitól – kivéve persze, ha éppen a szex kellős közepén aludna el…!

10.Kreatívnak lenni: hogy éppen falbontásról van szó vagy barkácsolásról a garázsban, az mindegy. A férfiak szívesen tesznek-vesznek a ház körül, ez számukra kreatív feladat. Nem egy furcsa hobbiról van szó, amit kénytelen az ember eltűrni…!

11.Menekülés a házimunka elől: jellemző, hogy a férfi sokszor akkor érzi szükségét a fürdőszobában eltűnésnek, amikor a nő hazaér a bevásárlásból, vagy készít egy teát és elhagyja a szobát. Nem valami vicces. De igaz.

Forrás: https://napidoktor.hu/index