Trükkök a helyes rúzsozáshoz!

Nos, nem mindenkinek vannak olyan ajkai, mint Angelina Jolie-nak, de a hasonló hatásért sokat tehetünk. Tanuljuk meg a rúzst helyesen használni! Íme 16 tipp!

Érezze magát igen szerencsésnek, akinek ajkai nem igényelnek különösebb hangsúlyozást, mivel anélkül is szépek és kívánatosak. A ritka kivételek egyszerű szájfénnyel is szexis hatást érnek el, de legtöbbünknek azért szüksége van egy kis trükközésre. Alkalmazzuk az alábbi tippeket a szép és kívánatos ajkakért!

1. Előszöris vegyük figyelembe, hogy aki erős sminket visel a szemén és a száján is, az könnyen úgy festhet, mint egy bohóc, ezért ha szeretnénk felvinni az ajkainkra egy gyönyörű piros rúzst, a szemek legyenek kevésbé hangsúlyosak! Persze ez fordítva is igaz: ha a szemek ragyogóak, az ajakrúzs legyen kevésbé figyelemfelhívó, különben agyoncsapják egymás hatását.

2. Az ajak „felpumpálásához” a festéket csak a száj természetes vonalán kívül alkalmazzuk, és tegyünk az alsó ajak közepére egy kis fényt!

3. A rúzs felkenésének nincsenek szabályai. Vannak, akik ecsettel viszik fel a rúzst is, mások az ujjukat használják a megfelelő eldolgozáshoz. A legtöbben egyszerűen a dobozából használják, és közvetlenül kenik a szájra. Válasszuk azt a módszert, amely számunkra a legmegfelelőbb!

szepsegapolas%2528108%2529

4. Használjuk alapként a szájkontúrt! Hosszabb ideig lesz tartós a rúzs, ha először a kontúrral dolgozzuk ki a területet, amire felfestjük. Ha halvány rúzst használunk, egy természetes kontúrral fessük fel az alapot! Sőt, a szájfény is jobban megmarad, ha szájkontúrra visszük fel, ugyanis van mihez tapadnia!

5. A kontúrt a rúzs felvitele után is használhatjuk! Mindenki maga dönti el, hogy a szájkontúr kerül előbb az ajkára, vagy a rúzs.

6. Soha ne használjunk sötét szájkontúrt és világosabb rúzst együtt! Remek a két eszköz együttes hatása, de bizonyosodjunk meg arról, hogy harmonizál egymással a két szín!

7. A rúzst ne próbáljuk ki a szánkon az üzletben, teszteljük inkább az ujjunkon! A színe közel azonos az ajakéval, és még a kézfejnél is jobban hasonlít rá.

8. Ne dobjunk ki egy rúzst, csak mert a színe mégsem tűnik megfelelőnek a megvétel után! A színek keverésével és a szájkontúrral is egyengethetjük az árnyalatot. A túlságosan harsány szín erejéből is „levehetünk”.

9. Hasznos trükk: nem kenődik fel a rúzs az üvegre, ha diszkréten benedvesítjük az ajkakat, mielőtt a poharat a szánkhoz emeljük.

10. Csúnyán néz ki, ha a rúzs véletlenül a fogakra tapad. Ha biztosak akarunk lenni benne, hogy nem rúzsoztuk be a fogunkat, mutatóujjunkat húzzuk végig a felső fogsoron, így ha volt is ott felesleges rúzs, az már az ujjukon van, és letörölhetjük.

11. Az ajakrúzs működhet arcpirosítóként, de arcpirosítót sose használjunk a szájra!

szepsegapolas%252880%25291

12. Minél idősebbek vagyunk, annál „krémesebb” hatása kell, hogy legyen az ajkaknak. Az ajak vékonyodik, ahogy öregszünk, ezért kerüljük a matt és fényes rúzsokat, inkább a krémes változatokat válasszuk! A sötét színűeket se vegyük meg!

13. Nem minden rúzs árnyalat való mindenkinek! A bőrünk színe sokban meghatározza, mi áll nekünk a legjobban. Lehet, hogy a barátnőnkön remekül mutat egy szín, de ugyanaz rajtunk sehogyan sem áll majd. A narancsos, illetve barna árnyalatok, beleértve a korall színt is, csak igen kevés emberen mutatnak jól, sőt, sok esetben a fogakat sárgának láttatják.

14. Hogy a fogak ne látszódjanak sárgának, bizonyos színekkel „kékes” tónust adhatunk nekik. Ilyen színek a szilvakék, a rózsaszín, és például az ibolyaszín.

15. A törött rúzst ne dobjuk ki! Megjavíthatjuk egy egyszerű trükkel. Vegyük le a törött részt, majd gyújtsunk meg egy gyufát, vagy mozgassuk meg alatta az öngyújtó lángját! Amint egy kicsit megolvad, illesszük vissza az alapra, és (becsomagolatlanul) tegyük a rúzst a hűtőbe 30 percre!

16. Ha a rúzs elfogyott, kaparjuk ki a maradékot a doboz aljáról, és egy palettán keverjük össze vazelinnel vagy szájfénnyel! Ecsettel vigyük fel a keveréket az ajkakra!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.