Továbbra is hódít a vadító macskaszem a nők körében

A macskaszem lényegében soha nem ment ki a divatból: bármi is volt az elmúlt évtizedek aktuális trendje, szépségideálja, a nők rajongtak a csábos „macska-tekintetért”.

A felfelé ívelő szemeket Bella Hadid modell tette újra nagyon népszerűvé, világszerte próbálják rajongói ugyanazt a hatást elérni – akár műtétet is vállalnak érte. Van azonban egy módszer, amivel műtét nélkül is tartósan elérhető a vágyott, különleges szemforma – erről Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője mesél.

Napjainkban újra berobbant a „Foxy eyes” a divatba, igaz, a nők mindig is szerették a macskaszemeket, amit leginkább különböző sminkelési technikákkal próbáltak elérni. Mióta Bella Hadid megjelent a színen, a különleges szemformáját egyre többen szerették volna lemásolni. A világ legszebb nőjének választott 23 éves modell mandulavágású szemeit remekül hangsúlyozza sminkkel is, ami optikailag még „húzóttabb” hatást kelt.

A beauty bloggerek igyekeznek ötleteket adni arra, hogy otthon bárki macskatekintet varázsolhasson magának: különleges festési technikákkal kísérleteznek, vagy arra biztatnak, hogy a szemöldökünk végét borotváljuk le, így hasonló hatást érhetünk el. Valamennyire bejönnek ezek a trükkök, de akinek genetikailag kerek formájú, lefelé ívelő szeme van, vagy nem elég feszes a szemhéja, annál alig észrevehető hatást fognak eredményezni.

„Ha ezeknél tartósabb megoldást szeretnénk, és biztosra mennénk az eredményt illetően, akkor kétféle megoldás létezik: egyrészt a mandulavágású szemformát elérhetjük műtéttel blepharoplasztika és/vagy canthoplasztika által. Mint a műtétek többsége, ezek is többhetes lábadozási idővel és némi kockázattal járnak, de jó hír, hogy ma már kíméletes, esztétikai beavatkozással is elérhetjük a vágyott macskaszemet, méghozzá PDO szálakkal” – árulja el a szakember.

A szálbehúzást az orvos-esztétikában hosszú ideje használják már az arc és a nyak feszesítésére, de macskaszemet is el lehet érni vele. „Az orvos a szemöldök vége alatt egy pontban elérzésteleníti a bőrt, majd egy tű segítségével vezeti be a szálat a bőr alatt felfelé. A bevezetett szál ’meghúzza’ a bőrt, és megemelve a szem külső sarkát, felfelé ívelő macskaszemet eredményez. Extrém hatást kelt 2-3 hétig, majd szépen beáll, és fél-egy évig is tart a hatása” –teszi hozzá Dr. Széchenyi Kornél.

 

A beavatkozás mindössze néhány percet vesz igénybe, és minimális kényelmetlenséggel jár. A tűszúrásnyi seb hamar gyógyul, másnap akár már sminkelhetünk is rá. A hatás nem tart örökké, de a szálaknak van még egy pozitívuma: ahol felszívódnak, a szervezet kollagént termel, ami hosszú távon is tartósan javítja a megjelenést.

 

Forrás: New Breauty, purecom

Kép: Instagram/Bella Hadid

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.