Tetoválás, mi szem szájnak ingere

Te sem vagy elégedett a szemöldökformáddal? Reggelente rajzolgatod? Esetleg 3-4 hetente kozmetikushoz jársz festetni? Valljuk be, elég unalmas, és mindemellett idő- és pénzigényes. A tetoválás viszont hosszú távon megoldja a problémát.

A női arc egyik legproblémásabb területe a szemöldök, hiszen sok esetben hiányos vagy ritka, túl rövid esetleg túl sűrű, és még sorolhatnánk. Egy szép szemöldök kiteljesíti viselője tekintetét. A szemöldöktetoválás az egyik legnépszerűbb, leggyakrabban igénybe vett szolgáltatás.

Sokunkban él még egy kép a szemöldöktetoválásról, ennek jellemzői koromfekete, vékony, túl hangsúlyos szemöldök. Valóban sok ilyennel találkozunk az utcán, de a mai tetoválások annyira természetes hatnak, hogy észre se lehet venni. Két féle technikai eljárás van. A satírozott és szálazott technika között a különbség a finom kidolgozottság és a természetesség.

sminktetovalas1000

Száltechnika

Hiányos szőrszálak esetén sűríteni tudjuk a szemöldököt, így természetes marad.

Teljes satír

A szőrszálak teljes hiányánál alkalmazzuk ezt a technikát.

Jó tudni!

A szemöldök tetoválása előtt 2 nappal nem szabad kozmetikai kezelést, valamint tartós szemöldökfestést csináltatni és természetesen a tetoválás után sem 1,5 – 2 hétig.

sminktetovalas21000

A szemöldök tetoválása után nem szabad napozni, szoláriumozni, uszodába, strandra és szaunába menni szintén 1 hétig. Szabad viszont arcot, hajat mosni, de lehetőleg gyors, célirányos zuhanyzással, hogy ne áztassuk fel a tetovált bőrfelületet és utána csak könnyed mozdulatokkal itassuk fel a vizet a területről. Amit szigorúan tilos: kaparni, vakarni a tetovált vonalat, illetve a varr- darabkákat letépni. Viszont egészen vékonyan napi 5-6 alkalommal hámosító kenőccsel kell kenegetni a felületet.

A szemöldök tetoválás esetében is igaz, hogy 1 hónappal a tetoválás elkészítése után egy úgynevezett színfrissítő, szükség esetén pigment pótló korrekcióra van szükség. Ez a folyamat szerencsére már kevésbé fájdalmas és időigényes.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.