Testünk csevegő-applikációja – avagy a bőr, mint üzenőfelület

Így hatott a koronavírus okozta stressz a bőrünkre

A koronavírus és a megjelenéséből következő pandémia az élet számos olyan területére is hatással van, amikre nem feltétlenül gondolnánk elsőként. A rendszeres maszkhordás egy új, eddig ismeretlen hatás elé állította arcbőrünket, a megváltozott életkörülmények miatti stresszről nem is beszélve. Dr. Kriston Renáta esztétikai bőrgyógyász elárulta, melyek az idei, rendhagyó nyarunk legnépszerűbb orvos-esztétikai kezelései.

„A Covid-19 mindenki számára egyfajta feszültséget okozott. Tavasszal más életritmust vettünk fel, sokkal kevesebbet voltunk levegőn, megváltoztak egyes étkezési szokásaink. Emiatt nagyon sok olyan esettel találkoztam, ahol a bőrminőség romlott, bőrbetegségek lángoltak fel, például ekcémás folyamatok” – fejtette ki Dr. Kriston Renáta esztétikai bőrgyógyász, a Hattyú Orvos-esztétikai Klinika vezető orvosa. „A stressz a bőrön könnyen megjelenik, egyfajta bőrfáradtság képét mutatva. Sokan azért jönnek, mert nem értik, mi történik velük, csak azt látják, hogy mást mutat a tükörképük. Ez azért lehetséges, mert felszíni határréteg képződik a szennyeződésekből, az elhalt bőrsejtekből és a faggyúból. Hiába ápolja az arcbőrét a páciens a megszokott módon, ez a határréteg megakadályozza a hatóanyagok felszívódását. A bőrfrissítés, illetve a bőr hidratáltságának visszaállítása most nagyon népszerű kezelés. Nem szabad elfelejteni, hogy a fényvédelem szintén nagyon fontos ebben a nyári időszakban, ha nincs korrekt UV-védelem, a sugárzás hamar láttatja a hatását.”

Dr. Kriston Renáta és a Hattyú Orvos-esztétikai Klinika csapata a Csörsz utcában, új helyszínen, de a régi szakértelemmel és precizitással várja minden páciensét. „A klinika üzenetében is hordozza, hogy nem csak arról beszélünk, hogy feltöltünk egy ráncot, és már készen is vagyunk. Megpróbáljuk az egész embert szemlélni, merthogy a bőrön megjelenő tüneteknek nagyon sokszor belső okai vannak. Ha nincs meg a belső balance, ha nem egészséges a szervezet, akkor ezt a külső is megmutatja, a bőr pedig egy nagyon jó üzenőfelület. Nagyon fontos, hogy egy egészséges, harmonikus állapotot idézzünk elő, aminek a talaján már nagyon könnyű egy fiatalos, szép külsőt megteremteni.”

A bőrtípusnak, kornak, évszaknak megfelelő bőrápolás a legfontosabb. A következő lépcső lehet egy kozmetikai kezelés, fiatalon a bőrünk minősége csak egy kis külső támogatást igényel. „Aztán persze eljön az a kor, amikor ezek a kezelések és az ápolási rutin már nem elegendőek. Harminc felett elkezd öregedni a bőr. Bár ennek látható jelei még nincsenek, itt már érdemes professzionálisabb kezelésben gondolkodni, például a frakcionált rádiófrekvencia segítségét igénybe venni. A kollegaénstimuláló kezelések korszakát éljük, ezek tartós, jó eredmények alapját adják meg. A térfogatvesztést lehet hyaluronsavval pótolni, az izommozgásból eredő ráncoltságnál lehet botulinum toxint alkalmazni. Ami fontos, hogy mindig személyre szabottan kell a kezelést kialakítani. Vannak olyan emelőszálak, amelyeket kontúrvesztés esetén nagyon jól be lehet építeni egy jó minőségű bőrbe. Nem kell mindig a szikéhez nyúlni” – fűzte hozzá a neves szaktekintély. 

A Hattyú Orvos-esztétikai Klinika vezetősége törekszik arra, hogy családias hangulatot teremtsen, de jól látszódjon a professzionalizmus is. Rengeteg gép áll a doktornő és a Hattyú kozmetikusainak rendelkezésére, minden munkatárs arra törekszik, hogy technikailag kövesse azt a fejlődést, ami az esztétikai bőrgyógyászatban észlelhető. Nem a kezelést kell a páciensre szabni, hanem a páciens problémáihoz számos megoldás közül van lehetőség választani.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.