Teltebb ajkat plasztikával?

Nem mindenkinek adatik meg a telt, szép formájú száj – régebben, akinek nem ilyen volt, megbékélt vele, manapság azonban korrigálni lehet a „problémát” plasztikával.

Ha valakit zavar az ajka formája, teltebbre és érzékibbre vágyik, ma már könnyen megoldható – csak pénz kell hozzá és egy hozzáértő plasztikai sebész. De érdemes-e befektetni a szexis ajkakba? Hogyan történik a beavatkozás?

A száj-feltöltés ma már igen gyakran kért beavatkozásnak számít. Az is előfordul, hogy valaki nem azért fordul plasztikai sebészhez, mert megunta az ajka formáját, vagy nem tetszik neki, baleset vagy veleszületett asszimetria is szerepet játszhat abban, hogy a szájhoz „hozzá kell nyúlni”. Az ajkat több féle módon lehet átalakítani, formázni: feltöltéssel nagyobbítják, vastagítják.

A száj-feltöltés lényege, hogy az ajkak szebb formát kapnak, vastagabbak lesznek, teltebbek, ha úgy tetszik, fiatalosabbá válik a külsejük. Az ajak kontúr megmarad, csak a teltségén változtatnak. Aki ilyenre vágyik, lehetséges az ajkak sarkainak emelése is, azaz „mosolygós” ajkak kialakítása, de az ajakpír ívének változtatását is meg tudják oldani.

5l1xxkje6

Hogyan történik a felöltés?

A beavatkozás ajánlható tulajdonképpen mindenkinek, aki elégedetlen az ajkaival. A feltöltés nem vesz sok időt igénybe, legfeljebb fél órás beavatkozásra kell készülni, amelyet érzéstelenítéssel végeznek. Az ajkakba olyan, az emberi szervezetben is megtalálható anyagot fecskendeznek, amely természetes, szövetbarát. Így például hyaluronsavat, ezzel szemben szinte egyáltalán nem fordul elő idegentest vagy allergiás reakció.

Mivel azonban a töltőanyag felszívódik pár hónap elteltével, a beavatkozást nem csak egyszer kell elvégeztetni, hanem meg kell ismételni, félévente, egyévente. A tartósabb töltőanyagokkal nem szükséges olyan gyakran az újra feltöltés, ezekben nem felszívódó anyagok is vannak.

Arra is van viszont lehetőség a plasztika során, hogy a szebb szájra vágyóknak a saját zsírjukból készítsenek ajakvastagítást. Ha a plasztikai sebész saját zsírszövettel dolgozik, többnyire a külső comb, vagy a has területéről szívnak le zsírt, mert ez a legalkalmasabb a feltöltésre. Leülepítik, hogy tiszta zsírt nyerjenek, és ezután fecskendezik be a feltöltésre váró területre.

botox4801

Amennyiben jól megválasztott töltőanyagot és szakszerűen adnak be, szövődmény nem alakulhat ki. Amennyiben fokozni akarjuk az eredményt, ismételhető az injekciós ajakvastagítás.

A beavatkozást követően a száj érzékeny pár napig, és az eredmény sem látszik azonnal. Természetesen duzzanatra számítani kell, ezt érdemes jeges borogatással kezelni. A duzzanat leapadásával látjuk meg, hogyan is néz ki a feltöltés eredménye. Kisebb bevérzés is keletkezhet, de ez is eltűnik 5-7 nap elteltével. A gyógyulás napjaiban nem szabad túl sokat beszélni, nevetni, rágógumizni, de kerülni kell a fogorvost, és a barnulástól is tartózkodjunk – akár szoláriumban, akár természetes napon történik.

Mennyibe kerül egy szájfeltöltés?

Az ajakfeltöltés árai természetesen nem teljesen egyformák, változó, attól függ, hol végeztetjük el a szépészeti beavatkozást – de egy ampulla, melyben a feltöltő anyag van, 60-70 ezer forintba kerül. Többnyire egyet vagy kettőt használ fel az orvos az ajak-feltöltéshez.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.