Születési sorrend és párkapcsolat

Egy klinikai pszichológus szerint, már csak egy lépés választ el a tökéletes partner kiválasztásának képességétől, így a tökéletes párkapcsolat kialakításától is.

A pszichológus új könyvében a „Születési sorrend: Mit mond a családban betöltött szerep a személyiségről?” címűben azt állítja, hogy a legnagyobb hatást azt gyakorolja az ember jellemére, hogy hányadikként született a családjába. A pályaválasztást és a párkapcsolatokat is befolyásolja.

Az elsőszülöttek jellemvonásai eltérnek a középső és kisebb testvérétől. Például egy elsőszülöttből  és egy legkisebb testvérből álló pár remekül kijöhet egymással, de ha mindketten egykék, ott bajok lehetnek.

Az elcsépelt „ellentétek vonzzák egymást” mondás jó kiindulópont, mivel ők gyakran tökéletes párosítás. A család legidősebb gyermeke ugyanis valószínűleg rendezett és gondoskodó, míg a legkisebb testvérek általában mástól függenek, és nem annyira szervezett az életük.

Gyakran viccesebbek is, így felvidíthatják a legidősebb gyermekként született párjukat, akikre ráfér egy kis lazítás. Van azonban egy aprócska bökkenő. A kistestvérek szenvedélyesek a hitüket illetően, ami nézeteltérésekhez vezethet a hagyománytisztelő elsőszülöttekkel, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy ők állítsák fel a szabályokat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.