Színes lencsét mindenkinek!

Fekete, kék vagy piros tetovált szem. Bohóknak lila és rózsaszín szemnagyobbító kontaktlencse. Nem unalmas még a konzervatív életmód?

Lady Gaga nemhogy az egyik legnépszerűbb sztár, de az eddigi tendenciák azt mutatják – mintha ezen meg kellene lepődnünk -, hogy szüntelenül divatot is teremt. Szó sincs most ruháról, és a kiegészítők is feledésbe merülnek, ha eszünkbe jut, mekkora szemekkel figyel, no meg tátog a Bad Romance című videoklipjében.

Nem kétséges, tudjuk, hogy szemei enyhén csupán, de mégis számítógépes trükkök áldozata lett, a 14-16 évesek körében ez mintha nem is számítana. Országszerte fiatal lányok valósítják meg saját életükben Lady Gaga szemeit, jól lehet fel sem fogva, hogy ezzel mennyit ártanak önmaguknak. Az újonnan létrehozott szépségük elfeledteti velük.

Az Ázsiából importált színes lencsék furcsa árnyalatokban pompáznak, ez legtöbbször lilát vagy rózsaszínt jelent. A hangsúly az írisz megnagyobbításán van: a szemfehér elfedése is beletartozik eme lencse különlegességébe. A fiatal lányok élnek-halnak mindezért, még akkor is, ha nem is mondható egészséges a viselete. Szemészek szerint megvonja a szemet az oxigéntől, és ez súlyos látási problémákhoz vezethet. Ettől függetlenül, sokaknak jobban szolgál útmutatóul egy anime karakter, mint egy orvos figyelmeztetése.

szem29

Smink helyett ezernyi lehetőség van még szemünk cicomázására. A britek mindig újítanak, szerintük művészetnek is lehet ezt nevezni: kontaktlencséről függő ékszerek. Egyesek szerint csak polgárpukkasztás, a tinik meg komolyan veszik és nem lesz az. Ahogy a fültágító sem lett, vagy, hogy még egy mára már triviális dolgot említsünk: a tangás bikini.

A vállalkozó szellemű, merész és kemény fickók képesek holmi lencsék helyett betetováltatni a szemfehérjüket. Még ilyet! – mondják, akik nem, egyúttal gondolataikban felháborítónak és undorítónak találják már az ötletet is, nemhogy a megvalósítást. Ha a gyerek hazajönne, mégiscsak jobban örülnénk egy Hello Kitty-s kontaktlencsének -, mert az is van! -, mint egy soha vissza nem csinálható piros vagy kék szemnek, nemde bár? Akik bevállalják ezt a fajta életmódot, azoknak meg csak azért nem kérdés, hogy miért nem (szem)fekete, mert tudják, az már túl félelmetes. Baj, hogyha nekünk már a kék is az?!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.