Szemhéj – régen határozott, most visszafogott

A 90′-es években olyan határozott, vastag és fekete szemhéjtetoválás volt a divat, amilyet csak eseményekre sminkelünk.

Ez jellemezte az elmúlt évek megszokott szemhéj tetoválását, mely az utóbbi évek során szintén sokat finomodott. Bár régóta nem divat, ma is találkozni „körbezárt” szemhéjtetoválásokkal, melyek túlzottan hivalkodóan emelik ki a szemformát. Sőt! Türkizkék, akár többszínű szemtetoválásokkal is találkozhattunk az elmúlt években.

Napjaink szemhéj trendje sokkal visszafogottabb! A pillák tövébe húzva finom, elegáns sminktetoválás készül, mely kizárólag a klasszikus fekete színnel történik.

A mai kor felfogásában készülő szemhéjkontúr szépen megadja a formát, kiemeli, ragyogóvá teszi a szemet, ám nem kelt állandóan, erősen kifestett hatást. Alkalomra, eseményre készülve, ha a szokottnál „erősebb” sminkre van szükség, ceruzával meg lehet erősíteni a szemhéjtetoválást.

szem11

Holnap és holnapután

A trendek egyértelműen a természetesség irányába mutatnak. Egy tökéletesen kivitelezett szemöldöktetoválás ma már fel sem tűnik. Az ajaktetoválás terén a természetesség mellett a friss, üde színek kerülnek túlsúlyba, elfeledtetve a korábbi sötét ajaktetoválásokat.

Az eszközök és módszerek várhatóan tovább tökéletesednek a jövőben. Fontos, reménybeli változás lehet, mellyel egyre több kozmetikus kezébe kerülhetnének minőségi eszközök.

„Látványosabb fejlődés várható az orvosi sminktetoválás területén. A műtéti vagy baleseti hegek, pigment foltok, nyúlszáj stb. eltűntetése komoly kihívást jelent” – mondta Kalcsu Kati.

Hozzátette: Megfigyelhető trend, hogy az új, egyre jobb eredményt garantáló eszközök egyre komolyabb szaktudást követelnek meg. Ezért ahhoz, hogy a sminktetoválással foglalkozó kozmetikusok követni tudják a divatot, folyamatosan fejlődniük kell.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.