SQ, azaz spirituális intelligencia – Neked mekkora?

Boldogtalanság helyett fejleszd a spirituális intelligenciád, hogy elérd a lelki harmóniát. SQ, azaz spirituális intelligencia.

A spirituális intelligencia köti össze és teljesíti ki az érzelmi- és értelmi intelligenciát.

Ez az a képesség, mely ösztönöz minket vágyaink elérésére, az erkölcsileg helyes döntés meghozására, a lelki egészségre való törekvés elérésére. Emiatt tehát a spirituális intelligencia fontos része a hit és a vallás.

Istenközpont az agyban

A fejlett orvostudománynak köszönhetően az agykutatás kimutatta, hogy halántéklebenyünk egy pontja akkor aktivizálódik, ha spirituális és vallásos élményben van részünk. Agyunknak ez a szegmense a “god spot” vagyis “istenközpont”.

A hit a természetfeletti létezésében szinte egy idős az emberrel. A neurológiai vizsgálatok célja nem az, hogy kiderítsék valóban létezik-e isten. Vagyis arra keresik a választ, az evolúciós fejlődés milyen módon járult hozzá a hit kialakulásához.

Vágyaink irányító ereje

A vágyaink viszik előre életünket. Ezek határozzák meg tetteinket és döntéseinket. Viszont rajtunk múlik, milyen célokat tűzünk ki magunk elé, és hogyan leszünk képesek elérni azt. Ezeknek a döntéseknek a meghozatalában a spirituális intelligencia a meghatározó. Mindenki ismeri azt az érzés, mikor nem elég az eszünkre hallgatni. Helyette befele kell néznünk és ösztönösen cselekednünk. Ilyenkor nem az agyunk, hanem a lelkünk irányít és azok, kik erre képtelenek, ugyan sikereket elérhetnek, de a boldogságot ritkán fogják érezni.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.