Régóta vagytok együtt? Pár hatékony trükk, hogy megmaradjon a szikra köztetek

Akik régóta vannak együtt a párjukkal, pontosan tudják, hogy a kiegyensúlyozott kapcsolatért minden nap meg kell dolgozni. Ám sokszor elég néhány apró gesztus is, hogy tökéletes legyen minden…

Minden kapcsolat folyamatosan változik: növekszik és mélyül, vagy pedig elmérgesedik, attól függően, hogy mennyit dolgozunk érte. Bizony, a boldog párkapcsolat titka nem más, mint hogy a férfi és a nő is odateszi magát, és együtt gondozzák a kettőjük között lévő köteléket. Egy online fórumon párok meséltek azokról a módszerekről, amikkel évtizedek óta képesek életben tartani a tüzet; és az is kiderült, hogy a boldog párkapcsolat titka sokszor pár hétköznapi és apró gesztus, ami nem nélkülöz némi játékosságot sem. Lássuk ezeket!

1. Döntsünk számolós játékkal

Sokszor azon civódnak a párok, hogy milyen filmet nézzenek vagy hova menjenek vacsorázni, és néha kínosan hosszú ideig nem tudnak dönteni. Erre kínál megoldást az 5-3-1 játék, melynek lényege, hogy a pár egyik tagja felsorol öt lehetőséget, amiből a másik megvétóz kettőt. Máris csak három opció marad – amiből a pár másik tagjának kell kihúznia kettőt. Így pillanatok alatt eldől a kérdés.

2. Legyen munkamegosztás a konyhában

Nincs többet vita azon, ki mosogasson, ha a pár megállapodik abban az alapszabályban, hogy a szakács soha nem mosogat: vagyis, aki főzte az ebédet vagy vacsorát, annak nem kell bajlódnia a mosatlan edényekkel.

3. Ne maradjon el ez a szó

Azok a párok, akik régóta együtt vannak, sokszor hajlamosak elfelejteni megköszönni a másiknak, ha például megcsinál valamit a háztartásban, vagy kiviszi a szemetet. Apróság, de férfinak és nőnek egyaránt jól tud esni, hiszen ha elmarad, annak olyan üzenete van, mintha alap kötelesség lenne a háztartási- és a ház körüli munkák elvégzése.

via GIPHY

4. Nem mindenki tévedhetetlen

Sokszor apróságokban is megkérdőjelezik egymást a párok, például abban, hogy egy filmben melyik színész játszotta a főszereplőt; és akármilyen apróság, rosszul tud esni. Csak akkor mondjuk a párunknak, hogy nincs igaza valamiben, ha biztosan vagyunk benne, hogy téved.

5. Ne rágódjunk sokat egy témán

Ha a párunk elismerte, hogy tévedett valamiben, akkor már ne forszírozzuk tovább a témát, hiszen az már bántás. Főleg akkor ne tegyük, ha bocsánatot is kért.

Párkapcsolati válság – Mikor telik be a pohár?

6. Gondolkodjunk, mielőtt beszélünk

Különösen a nehéz beszélgetések előtt és alatt mérlegeljük mindig, hogyan fogalmazzunk úgy, hogy ne bántsuk meg a másikat. Sokkal rosszabb valami bántót mondani, mint a kínos csend, mialatt gondolkodunk a helyes mondatokon.

via GIPHY

7. Lássunk a párunk szemüvegén keresztül

Akármilyen dühösek is vagyunk a párunkra, próbáljuk elképzelni az eseményeket az ő nézőpontjából. Így általában kiderül, hogy mindkettőnknek van igazsága, és megspórolhatunk egy csomó vádaskodást és sértést.

 
 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.