Plasztikai műtét után gyógyuljon oxigénnel

A hiperbár oxigénterápia nemcsak felgyorsítja a plasztikai beavatkozások utáni felépülési időt, de segít a mellékhatások – például a fertőzések – elkerülésében, és az eredmény tökéletessé tételében is.

Bármilyen típusú plasztikai műtétről legyen is szó, van néhány közös tényező. Ilyenek például a műtét után fellépő zúzódások, duzzanatok, a megmaradó hegek, illetve az esetleges mellékhatások, amikkel számolni kell. Fontos szempont továbbá a felépülési idő, hiszen a páciensek szeretnének minél előbb túllenni a műtét okozta kellemetlenségeken, és visszatérni normál életvitelükhöz, napirendjükhöz.

Márpedig aki átesett már ilyen műtéten jól tudja, hogy a beavatkozások zöménél igenis nagy figyelmet kell szentelni a felépülési folyamatnak, a sebek, varratok megfelelő kezelésének, az érintett terület utógondozásának, hiszen a várt eredmény csakis így érhető el.

Éppen műtét utáni kellemetlenségek kiküszöbölésére, a teljes gyógyulási folyamat felgyorsítására ajánlott a hiperbár oxigénterápia (HBOT) használata a kozmetikai beavatkozások után.

shutterstock_79364623

„A hiperbár oxigénterápia számos olyan pozitív hatással rendelkezik, ami segít a plasztikai műtétek utáni gyógyulásban. A kezelés ugyanis nemcsak lerövidíti a felépülési időt, de segít a mellékhatások kiküszöbölésében és a végeredmény tökéletesítésében is” – mondja Dr. Szolnoki Nikolett, a Hiperbár Centrum orvosigazgatója. – „Amerikában bevált szokás, hogy a különböző kozmetikai beavatkozások után a plasztikai sebészek hiperbár oxigénterápiára küldik a pácienst, hiszen az ő érdekük is, hogy a beteg mielőbb túllegyen a felépülési perióduson, és minél elégedettebb legyen a végeredménnyel.”

A HBOT, az oxigén természetes gyógyító hatását felhasználva, több oldalról támogatja a felépülési folyamatot. Alapvetően extra adag oxigént juttat a sejtekhez, amivel felgyorsítja azok regenerációját, így a műtét által érintett területek sokkal gyorsabban gyógyulnak. Másrészt, az oxigén antibakteriális hatásának köszönhetően segít az esetlegesen fellépő fertőzések elkerülésében. A terápia ezeken kívül csökkenti az ilyen műtétek természetes velejárójaként kialakuló duzzanatot, véraláfutásokat, gyulladást is és mérsékli a fájdalmat. Ezek után már csupán ráadás, hogy a kezelésnek köszönhetően sokkal jobban eltűnnek a műtéti hegek.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.