Penge pártolás

Borotválkozás pro és kontra, avagy éles kérdés a szőrtelenítésről. A szőrtelenítés legegyszerűbb és leggyorsabb módja. Vajon az előnyök mellett milyen hátrányokkal kell megküzdeni?

A szőrnek mennie kell, ez tény. Vajon melyik módszer a leghatékonyabb? A borotválkozást pártolóknak nagy tábora van, hiszen számtalan előnye akad, ha pengét ragadva kezdjük csupaszítani a bőrünket. A penge elleneseknek is vág az agyuk, ha meg kell indokolni, miért mondtak le a leggyorsabb módszerről.

Mellette – penge párt

Egyszerű és nagyszerű. Ez az érv abszolút a borotválkozás mellett szól, hiszen néhány gyors, de figyelmes mozdulat elegendő, hogy kellemesen sima tapintású bőrünkön ismét jó érzés legyen a simogató kezek érintése.

Az eldobható borotváknak köszönhetően rendkívül higiénikus módszer. Másrészt némileg drágább, cserélhető pengés darabokat is beszerezhetünk, szinte bárhol. Mivel a szőrtelenítés alapvető igényünk, ezért a legkisebb élelmiszerboltok is tartanak borotvát, tehát szinte sehol sem lehet akadály a szőrtelenítő kellék beszerzése.

A leghatékonyabb érvek között szerepel a gyorsaság és az egyszerűség, de ezeket is mind felülmúlja a borotválkozás legnagyobb előnye, a fájdalommentesség. Ez a módszer igazi ütőkártyája, hisz megszabadulni a szőrtől eleve macera a csupaszodni vágyóknak, mivel plusz időbe és pénzbe kerül. Éppen ezért, senki nem vágyik rá, hogy fájdalommal körítse az eseményt, ha néhány mozdulattal orvosolható a szúrós probléma.

szortelenites1

Ellene – penge mentesség

A fájdalomnak ára van. Igaz, hogy a borotva nem okoz kellemetlen percet szőrtelenítéskor, viszont csupán rövidtávú eredményre számíthatunk. Azok, akik a gyanta vagy az epilátor mellett döntenek, ugyan megküzdenek a sima bőrért, viszont hosszú időre a szőnyeg alá söpörhetik a szörnyű kérdést.

Kicsi a szőr, de erős. A borotva a bőr felszíné végighúzva gyorsan eltávolítja a szőrt. A rendszeres mozdulatok viszont minden vágással megerősítik a szőrszálakat, melyek egyre sötétebb és vastagabb formában kerülnek ismét a felszínre. Minél gyorsabban nő, annál gyakrabban kell csupaszítani a bőrt, hisz az apró fekete pontok cseppet sem nyújtanak esztétikus látványt.

A szőr eltűnik, de a borotválkozásnak nyoma marad. Ha nem vagyunk elég óvatosak, vagy csupán megkopott a penge éle, könnyen felsérthető a bőr. A vérző végtagok mellett, gyakran hegek jelzik a szerencsétlenül elsült szőrtelenítést.

A szőrtől megszabadulni több módon is lehet. Természetesen minden megoldásnak megvannak az árnyoldalai, tehát a legjobb, ha saját bőrünkön tapasztaljuk ki, nekünk mi esik a legjobban.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.