Ősember-terápia férfiaknak, szorongásos tünetek ellen

Egészen sajátos terápiás módszer ütötte fel a fejét azoknak a férfiaknak, akik szorongásos tünetekkel küzdenek.

A barlanglakó ősemberek életstílusa állítólag garantálja, hogy az ember a jelenben marad, hiszen folyamatosan kemény fizikai munkát végez, a friss levegőn van és biztonságot adó közösség veszi körül.

Kinek ne lenne szüksége manapság néhány jó tippre, a szorongás enyhítésére? Az önpusztító szokásoknál vagy az alkohol kortyolgatásánál sokkal jobb, ha jógázunk!

6 kíméletes módszer a szorongás enyhítésére – jógával!

Az ősember-terápia abban segít, hogy az erdő mélyén, a túlélésért küzdő férfiú ne tudja átadni magát az önmarcangolásnak, ne kerekedjenek felül a sötét gondolatai és érzései, illetve ha ezek megjelennek, azonnal ki is tudja azokat adni magából: ha kell, fizikai aktivitással, ha kell, beszélgetéssel.

Jordan Dunbar, a BBC riportere maga is szorongással küzd, ezért kipróbálta az ősember-terápiát. Felfedezte, hogy a megmagyarázhatatlan eredetű szorongás a természet közelében valóban csökken, így minden bizonnyal több fantázia van az ősember-terápiában, mint ami Lustanyu híres mémjébe szorult, aminek lényege: „ha depressziós vagy, menjé’ kapááááni, mindjárt nem lesz időd szomorkodni!”

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.