Nyúlós has, lógós mell

A bőr rugalmassága mindenkinél egyénileg változó, a kor előre haladtával azonban mindenkinél fokozatosan csökken.

Előfordulhat, hogy egy drasztikusabb fogyókúra, vagy szülés következtében már nem tud teljesen visszahúzódni a bőr a hasfalon, és egy laza, lógó állapotot vesz fel. A keblek úgyszintén meg tudnak ereszkedni, ilyenkor petyhüdté válnak, ami esztétikailag zavaró lehet. Esztétikailag bizony nagyon zavaró tud lenni, amikor a bőr elveszti rugalmasságát, és meglazul a kötőszövet.

Sajnos ez a változás leghamarabb a kebleken és a hason jelentkezik. Ha kialakul a hason a lógó bőr, és a mellek is megereszkednek, akkor kombinált plasztikai műtétre van szükség. A mellfelvarrás és a hasplasztika egyszerre is elvégezhető, és a kettő együtt nagyon látványos eredményt ad. A mellfelvarrás segítségével újra az eredeti helyére kerülnek a mellek, a hasplasztika során pedig eltávolítjuk a hason lévő fölösleges bőrt, és ezáltal újra feszes lesz a hasfal.

mell45

A kombinált műtét nagy előnye, hogy egyetlen beavatkozás következtében újra lapos lesz a has, és feszesek a keblek. A hasplasztika során ráadásul a terhességi csíkok (striák) is eltűntethetők. A kombinált műtét előnye még, hogy a gyógyulási idő is lecsökken, hiszen a két beavatkozás egy műtét során elvégezhető.

Mivel a mellfelvarrás és a hasplasztika során keletkező vágásokat egy bikini alsó és a bikini felső teljesen eltakarja, még a strandon sem látszanak a műtét nyomai. A kettős műtét még fokozható akár egy mellnagyobbítással (implantációs mellplasztika) is, ebben az esetben egyszerre három beavatkozás történik egy alkalommal.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.