Nyugtató arctisztítás kíméletesen

Egy biztos: alvással, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel, egészséges ételek fogyasztásával tehetsz azért, hogy bőröd tündöklő legyen

Nem tartozik a luxus kategóriába az, hogy minden nap megtisztítsd, hidratáld az arcbőröd. Legyen ez napi program. Nem kell lesikálnod róla mindent, hiszen ez felborítja bőröd PH-egyensúlyát. A titok nyitja mindössze annyi, hogy utánajársz a megfelelő tisztítószernek. Nem lefolyótisztítókról és egyebekről beszélünk.

Léteznek lemosógélek, AHA-tartalmú folyékony arclemosó gélek, hámlasztó tisztítófejek és felületaktív hatóanyagoktól mentes szappanok. Ez utóbbival az a gond, hogy feloldja és lemossa a lipideket, mert szárítja a bőrt. A lipidek a bőr felső, elhalt hámsejtjeit fedik. Ha kemény vízzel fürdesz, a szappant nehezen tudod lemosni magadról, és ez tovább szomjaztatja a bőröd.

De akkor mégis mit használj?

Olyan összetételű arctisztítót, amely vízzel eltávolítható. A törlőkendők felsértik az arc finom bőrét, ráadásul nem távolítják el alaposan a szennyeződéseket, bár ebben is vannak kivételek.

A tisztítás-tonizálás-hidratálás lépések mára már elavultnak minősülnek, csak azért, mert a leöblíthető arclemosók megjelenésével a tonikok használata fölöslegessé vált.

arc34

Ám kereslet még mindig van rájuk, így zsíros vagy száraz bőrödre biztosan megtalálod a tuti befutót. Arra vigyázz, hogy ezek a szerek, értsd tonikok, pórusösszehúzók, mélytisztító arclemosók, frissítő permetek mind tartalmaznak oldószereket, amelyek ugyanúgy eltávolítják a számodra védelmet jelentő lipideket.

Honnan tudod mikor szomjas a bőröd?

Ha vízhiányos állapotról van szó, akkor bőröd miközben a tükör előtt, mutatóujjaddal felfelé nyomod, összeráncolódik és mélyen barázdált lesz.  Mi a megoldás?! A sok-sok folyadék! Ne hidd azt, hogy csak a száraz bőr lehet vízhiányos. Ugyanez előfordulhat normál vagy zsíros típusoknál is. Mindennek pedig az az oka, hogy a bőr alsó rétegeiben megtalálható 80%-nyi víz a test többi részébe áramlik.

Védekezz! Most ne az ágyban…

A napsugárzás káros hatása közismert. Ne csak a vízparton, nyílt terepen védd a bőröd, hanem minden esetben, amikor a napra mész. Hiába rendelkezel sötétebb bőrszínnel, ettől függetlenül ugyanúgy fenyegethet a bőrrák, a foltosodás és a gyors öregedés veszélye, mint a világosabb bőrűeket.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.