Néha jó, ha hámlik – tuti bőrszépítő tippek őszre!

Hámlasztástól a hidratálásáig

Aki odafigyel a bőrére, tudja, hogy azt érdemes az évszaknak megfelelően ápolni. Az ősz az indián nyár szép napjai mellett a szél és az eső időszaka. Ajánlott tehát a bőr ennek megfelelő gondozása.

Ha azt szeretnénk, hogy bőrünk mindig szép és ragyogó legyen, tegyünk meg mindent azért, hogy egészséges hatást keltsen. Ehhez fontos tisztában lenni azzal, hogy a bőr ápolása évszakonként eltér.

Az ősz, amellett, hogy vannak igen kellemes napjai, általában sok esőt és szelet tartogat számunkra. A bőr gondozását ennek megfelelően kell végeznünk.

Lássuk azokat a tippeket, amelyek kimondottan ősz idején javasoltak a szép és egészséges bőrért.

1.Hámlasszunk!

A nyári barnaság többnyire hamar tovatűnik, s mire eljön az ősz, a bőr az elhalt hámsejtek miatt gyakran kifakul, szürkének tűnik az előző megjelenéséhez képest. Ehhez csatlakozhat a szeles, hűvös idő okozta bőrszárazság. Az ősz időszakában a pórusok eltömődése is gyakoribb, s azt talán keveseknek kell részletezni, hogy emiatt sűrűbben jelentkezhetnek pattanások a bőrön.

A hámlasztás jó megoldás a fenti problémák elkerülésére és a bőr egészséges ragyogásának visszaszerzésére. Ma már számos jó bőrradír kapható – de saját kezűleg is elkészíthető -, melyet csupán be kell dörzsölni a bőrbe és kis idő múlva leöblíteni, lemosni. Az eredmény: üdébb és frissebb bőr.

A bőrradír az egyik opció, ám dönthetünk savas hámlasztó mellett is, amelyet kifejezetten ősz folyamán javasolt használni, nyáron ugyanis egyes termékek hatására nő a bőr fényérzékenysége. Fontos azonban, hogy a bőrproblémánknak megfelelő típust válasszunk közülük!

2.Hidratáljunk!

Érdemes tudni, hogy a nyári időszak könnyed krémjeivel, géljeivel ellentétben az ősz és a tél időszakában a sűrűbb bőrtápláló termékekkel szükséges hidratálni a bőrt. Ezek töltik fel kellően vízzel ebben a hűvös évszakban, emellett puhaságáról is gondoskodnak.

Fotó: 123rf.com

Az arckrémekkel történő hidratálás mellett alkalmazhatunk különféle elixíreket, szérumokat is a bőrtpróbáló hónapokban. Különösen hatásosak a peptidek, a ceramid vagy a hialuronsav összetevők. Nem baj, ha egyszerre többet is használunk, így legalább biztosan nem fog szomjazni a bőrünk.

Ami a hidratálást illeti, belülről sem szabad a szervezetet elhanyagolni. Fogyasszunk naponta legalább 2 liter vizet, amely nemcsak a bőrünknek, hanem egész testünknek jót tesz.

Fotó: 123rf.com

3.Védjük a fénytől a bőrt!

Sokan gondolják, hogy csupán nyáron fontos a bőr fokozott napvédelme. Ez nem igaz – az ősz, a tavasz és a tél sem kivétel, ilyenkor is lényeges, hogy arcunkat fényvédelemmel lássuk el. A kulcsfontosságú tényező itt az UV sugárzás, amely minden évszakban hatással van a bőrre.

Az őszi-téli időszakban a szél és a hideg könnyen kiszáríthatja a bőrünket. Aggodalomra azonban semmi ok, házi praktikákkal is sokat tehetünk bőrünk egészségének fenntartásáért.

Házi praktikák téli bőrápoláshoz

Ma már számos fényvédő termék közül választhatunk, amelyek használata semmiben sem gátol. Nem látványosak, ha felkentünk őket és a smink is kiválóan alkalmazható rajtuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.