Négy mancs a több relaxációért és mozgásért

Egy nemzetközi kutatás megerősítette, hogy az érzelmi kötődés a háziállatok és gazdáik között javítja az egészséget és jólétet

  • A háziállattartók több mint 90% állítja, hogy állataik pozitív hatással van életminőségükre
  • A házi kedvencek az újévi fogadalmak megtartásában is segítenek

A háziállatok egész életükben gazdájuk mellett állnak, mozgásban tartják őket és támaszként szolgálnak magány vagy betegség idején. Az IPSOS által a Boehringer Ingelheim megbízására végzett kutatások nemrégiben megerősítették, amit sok háziállat-tulajdonos már régóta gyanított: a kutyák, macskák és más háziállatok pozitív hatással vannak az egészségre és a jólétre. A kutyák és macskák tulajdonosainak több mint 90 százaléka állítja, hogy háziállatuk pozitív hatással van az életminőségükre. Pontosabban, az állattal való erős érzelmi kötődés segíthet a betegeknek megbirkózni vagy leküzdeni betegségüket. Ezért a Boehringer Ingelheim szeretné jobban kihasználni az ember- és állategészség közötti kapcsolatot.

A háziállatok segítenek mozgásban maradni

Sok embernek az újév kezdete tökéletes alkalom arra, hogy változásokat eszközöljön egészségén, kevesebbet stresszeljen, többet mozogjon és több időt szenteljen családjának és barátainak. A régi szokásokat nehéz leküzdeni, a fogadalmakat pedig könnyű megszegni. Azok az emberek, akiknek kutyája vagy más háziállata van, könnyebben tartják meg fogadalmaikat, a kutyák segítségével az otthonülő gazdák akár kitartó atlétává is válhatnak.

Az állatok segítik a felépülést

Friss tanulmányok azt is kimutatták, hogy a háziállatok egyre fontosabb szerepet töltenek be a társadalomban, és az érzelmi kapcsolatunk velük, úgy tűnik, pozitív hatással van különösen az olyan betegségekben szenvedőkre, mint például a depresszió vagy a szív-és érrendszeri betegségek.

Mint vezető emberi és állat-egészségügyi vállalat, valamint a betegek, az állatorvosok és az egészségügyi szervezetek partnereként a Boehringer Ingelheim szeretné felhívni a figyelmet erre a kapcsolatra és ösztönözni az orvosokat, hogy beszéljenek a betegekkel az ilyen kötelékek kölcsönös előnyeiről a konzultációk során.

A különféle betegségek és rendellenességek gyakran járnak együtt a magánnyal, de a négylábú barátok segíthetnek az embereknek, hogy kevésbé érezzék magukat egyedül és javítsák az életüket, csupán jelenlétükkel. A háziállatok és tulajdonosaik közötti kapcsolatok ugyanolyan sokszínűek és egyediek, mint maguk az emberek.

Néhány történet:

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.