Natúr arcápolás 4 lépésben

Testünk bőrfelületét tekintve arcbőrünk az, mely talán a legtöbb környezeti hatással találkozik, gondoljunk csak a szmogra, az időjárásra, a menstruációs ciklusra, de tinédzser korban itt jelennek meg a pattanások, később pedig a ráncok is.

Ezért az arcápolás és a bőr védelme különösen fontos, és egyáltalán nem mindegy, milyen termékeket használunk.

A natúrkozmetikumok között számtalan olyan termék közül választhatunk, melyekkel az otthoni négylépéses arcápolás kényelmesen elvégezhető.

Bőrünk többet elárul rólunk, mint gondolnánk: tükrözi aktuális egészségi állapotunkat, míg érzékenyen reagál a külvilág hatásaira is. Védőköpenyként szolgál egész szervezetünk számára, miközben kapcsolatot teremt a belülről kifelé és a kívülről befelé zajló folyamatok között. A bőr ezért a teljes szervezetért is felelős, de önálló szervként is működik. Emiatt fontos átgondolni, valójában mit is kenünk rá, hiszen a különböző bőrápoló termékek hatóanyagait felszívja, ily módon azok szervezetünkbe kerülnek. Érdemes ezért természetes alapanyagokból készült, minőségi bőrápoló termékeket választani. A négy lépésből álló arcápolási program alapvető pontjait életkortól függetlenül érdemes és fontos elsajátítani, és egyfajta rutinná alakítani. A négy legfőbb pont közé a speciális problémákra kifejlesztett arcápolók használatát is beiktathatjuk.

  1. Tisztítás

Az arcápolási rutin első és elhanyagolhatatlan lépése a tisztítás. Amint lehet, szabaduljunk meg a sminktől és a szennyeződésektől, de legkésőbb lefekvés előtt. Semmiképp ne aludjunk sminkben, hagyjuk lélegezni bőrünket! Egy bőrtípusunknak megfelelően megválasztott termék segítségével eltávolítható a felesleges zsírosodás, a szennyeződések, az elhalt bőrsejtek és a smink is, ráadásul a későbbiekben a hatóanyagok könnyebben szívódnak be a megtisztított bőrbe. A bioaktív teafaolajat tartalmazó Dr. Organic arclemosó mondhatni, egy igazi jolly joker, ugyanis a zsíros és a normál arcbőrűek számára is jó választás lehet: kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket, gyulladáscsökkentő hatású, ugyanakkor nem szárítja a bőrt, sőt, a smink is remekül eltüntethető vele!

  1. Tonizálás

Az arctisztást követő lépés a tonizálás. Ez a lépés elsősorban a zsírosodásra hajlamos, pattanásos arcbőr és a tág pórusok esetén nagyon fontos, mivel gyulladáscsökkentő hatású és megnyugtatja a pattanásos bőrt. De természetesen minden bőrtípusra ajánlott, hiszen serkenti a bőrben a keringést, így felfrissíti az arcbőrt, segít visszaállítani annak üdeségét, valamint fertőtlenít és összehúzza a pórusokat, és visszaállítja a bőr pH-értékét. Hetente egy alkalommal a tonizálást követően érdemes leradírozni arcunkat, az elhalt hámsejtek eltávolításával ugyanis a hatóanyagok könnyebben jutnak be a bőrbe.

shutterstock_35345926

  1. Nappali védelem

A bőr legfelső védőrétegében, a felhámban és a bőrben található víz mennyiségétől nemcsak a bőr külseje, hanem egész állapota függ. A vízhiányos bőr gyorsabban öregszik, ráncok kialakulásához vezet. Egy jól megválasztott krém segítségével kívülről pótolhatjuk a bőr nedvességtartalmát és egyben megakadályozzuk a belső nedvesség-veszteségét is. A bőr regenerálódásának speciális ritmusát figyelembe véve arcbőrünknek más típusú ápolásra van szüksége nappal és éjszaka, ezért napszaktól függően váltogassuk bátran a nappali és éjszakai készítményeket!

A nappali bőrápolás azért szükséges, hogy megvédjük bőrünket a napfény és a környezet káros hatásaival szemben. Ekkor könnyedebb állagú krémeket használjunk! A bőrvédő hatású E-vitamin a bőrgyógyászat egy igen nagyra becsült tápanyaga, mivel a bőrszövetek mélyére hatolva könnyen beépül a bőrbe, hatékonyan lép fel a különböző gyulladások ellen, és jótékony hatással van a napsugarak által károsított bőrre.

  1. Éjszakai ápolás

Bőrünk éjszaka újjáépül, ezért ebben az időszakban fogékonyabb arra, hogy a különféle hatóanyagokat befogadja, hatékonyabban raktározza. Éjjel velünk együtt bőrünk is pihen, hiszen nincs kitéve a nap káros sugarainak, így nincs szükség állandó készenlétre azokkal szemben. Éjszakára ezért használjunk dúsabb, tartalmasabb állagú krémet, mint amilyen a Dr. Organic bioaktív méhpempőt tartalmazó éjszakai krémje, mely stimulálja a sejtmegújulást, táplálja a bőrszöveteket és minimalizálja a ráncok és apró redők megjelenését.

Forrás: https://napidoktor.hu/index