Napszemüvegek –  a nyár elengedhetetlen kiegészítői

A legtöbb esetben a napszemüvegeket úgy viseljük, ahogy sokan a sminket: az önbizalom növelésére, miközben karakteressé teszik a megjelenésünket. Egész évben használhatunk napszemüveget, de igazán akkor van rá szükség, ha védeni szeretnénk a szemünket, mert hosszabb ideig süt a nap, vagy egy mutatós kiegészítőként gondolunk rá, amely javítja a megjelenést anélkül, hogy jelentős kényelmetlenséget okozna. Többféle stílus és modell között válogathatunk kedvünkre, amelyek közül néhány nagyon klasszikus, mások pedig inkább a trendekhez illeszkednek. Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen napszemüveg-inspirációra van szüksége a 2022-es nyári vásárlás alkalmával.

Szponzorált tartalom

Fókuszban az Overlay lencsék

Az overlay lencsék először a Bottega Veneta típusnak köszönhetően kerültek a figyelem középpontjába. Az overlay napszemüvegek egy másik dimenziót adnak a klasszikus formákhoz, amelyeket a hazai internetes boltokban közel 40 ezer és 80 ezer forintos árkategóriában vásárolhatjuk meg.

A folyamatos fejlesztés és tökéletes minőség mellett olyan anyagokat használnak, amelyek 100%-ban védelmet nyújtanak az UV-A, és UV-B sugárzás ellen is. Az ilyen lencsék anyaga kimagasló védelmet kínál az erős behatások (pl.: leesés vagy ütődés) ellen. A gyártó a napszemüvegekre általában két év garanciát szintén biztosít.

napszemüveg

A legjobb Ray-Ban napszemüvegek, ahol a sztárok diktálják a divatot

Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, Kaia Gerber és Olivia Wilde mellett talán Tom Cruise az egyik leghíresebb sztár, aki ilyen napszemüveget hordott a Kockázatos üzlet c. filmben 1983-ban, aztán nemrég a Top Gun Maverick c. moziban is. A modellek már nem az olcsó kategóriát képviselik, egyes típusait 80 ezer forinttól szerezhetjük be itthon.

A könnyen felismerhető és a „menő” megtestesítőjének tekinthető Ray-Ban Original Wayfarer az egyik legikonikusabb és legnépszerűbb napszemüveg a piacon. Népszerűsége a gazdag történelmében keresendő. A hollywood-i kedvencek közé tartozó Wayfarer először 1956-ban jelent meg, és hamarosan hírességek, filmsztárok és társasági szereplők körében is siker lett. A híres fekete keretek, amelyeket James Dean vagy Audrey Hepburn viseltek, a hollywoodi csillogás szinonimájává váltak.

Mindemellett a Wayfarer híres a könnyen viselhető formájáról, amely minden arcon jól mutat. A téglalap alakú, enyhén macskaszem alakú kerettel ez a szuper karcsú stílus a merész acetát keretéről ismert, amely igazán kifejező. Legyen szó kerek, ovális vagy négyzet alakú arcformáról, az Original Wayfarer kiegyensúlyozza és kiegészíti az arcvonásait a felfelé fordított keretnek és a különböző szemméretekben kapható lencséknek köszönhetően.

Számos különböző színváltozat és lencsetípus közül választhat, beleértve a polarizált lencséket a tükröződés kiküszöbölésére, a Wayfarer ára eltérő lehet. A viszonylag magas ár a kiváló minőséget és kifogástalan stílust jelenti, amelyről a Ray-Ban híres. Ennek ellenére számos Ray-Ban stílust unisexként forgalmaznak, ami még szélesebbé teszi a férfi és női napszemüvegek választékát. Vannak azonban olyan napszemüvegek, amelyek ma ugyanolyan közkedveltek, mint a megjelenésükkor.

A napszemüvegek kerete is fontos

A másik dolog, amit figyelembe kell venni, az a napszemüvegek keretének a színe. Míg a fekete mindig biztonságos választás, addig számos márka a színek sokoldalú választékát kínálja, amelyek segítségével kifejezheti stílusát. Végül ne feledkezzünk meg a napszemüvegek illeszkedéséről az arcon. Ügyeljen mindig arra, hogy ne legyenek túl szorosak vagy túl lazák, és ne essenek le, amikor mozgatja a fejét, mert a kényelem kulcsfontosságú.

Szerencsére jelenleg sok online márka rendelkezik virtuális kipróbálási lehetőséggel, így még a vásárlás előtt láthatja, hogyan néznek ki a napszemüvegek. A keret nélküli napszemüvegek a legkönnyebb, amit csak találhat. Ideálisak a nyárra, hiszen védik a látását, ugyanakkor úgy érzi, mintha láthatatlan kiegészítőt hordana, és elkerülheti a keret által okozott izzadságot. Az ilyen napszemüvegek 2022 nyarán nagyon divatosak, és a közösségi oldalakon is igen elterjedtek.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.