Napozz okosan! Tippek, amikkel megóvhatod bőröd

Nyáron több időt töltünk a szabadban, mint a többi évszakban, így a nap fény még akkor is éri bőrünket, ha nem is kifejezetten napozunk!

Ezért fontos, hogy akkor is gondoljunk a bőrvédelemre, ha nem a standra indulunk. Ha megfelelően védekezünk a káros napsugarak ellen, akkor elkerülhetjük a leégést és az idő előtti ráncosodást és bőrünk korai öregedését.

A következő tippekkel, a megfelelő és gondos ápolással könnyedén megőrizhetjük bőrünk szépségét és egészséges barnaságát egész nyáron. 

1 . A megfelelő fényvédő krém kiválasztása
Nincs más tennivalód, csak szerezz be a bőrtípusodnak és az alkalomnak megfelelő fényvédő készítményeket. A nagy melegben, ha nem strandolni készülsz, akkor is kend be a ruhából szabadon maradt bőrfelületeket napvédővel, mert olyankor lehet a legkönnyebben leégni, amikor nem is számítunk rá! Ha nagyon fehér vagy, akkor először próbálj a korai vagy a késő délutáni órákban napozni és használj legalább SPF 50 faktoros, nagyon erős fényvédő krémet. Az első néhány nap után elegendő lehet már az erős fényvédő kategóriájú SPF 30 feletti fényvédő krém is. Mindezt lehetőleg a napozás előtt legalább néhány perccel, mivel ennyi idő kell ahhoz, hogy a hatóanyagok aktivizálódjanak. Érdemes természetes összetevőjű krémeket választani, amilyen például a BIOLA tanúsított biokozmetikumai, a dermatológiailag tesztelt Homoktövis fényvédő krém, amely rendkívül erős fényvédő hatású és bátran használhatod testre és az arcápoló krém fölé is! A napfény okozta ártalmaktól  védő és a mélyrétegi bőröregedési folyamatok mérséklését támogató erős antioxidánsokat és bőrápoló hatóanyagokat, növényi olajokat tartalmazó krém.

shutterstock_52545724 (1)

2. Vízhiány

Ha órákig fekszel a napon, akkor megnő a napi folyadékszükségleted, így azt időben és folyamatosan pótolni kell. Különben szervezeted és a bőröd is kiszáradhat, ezért mindig legyen nálad víz, tea vagy gyümölcslé.

3. Napozási utáni védelem
Hiába kented rendszeresen akár vízálló fényvédővel  is egész nap magad a standon, utána is gondoskodnod kell a hidratálásról. A napozás utáni krémek pótolják a bőr elvesztett nedvességtartalmát, kellemesen hűsítenek, nyugtatnak. Válassz olyan összetevőket tartalmazó krémet vagy gélt, mely segít hosszabban megőrizni a barnaságodat és előkészíti a bőröd a további napozásra. 

4. Bőrirritáció és öregedés: csak hidratálj!
Napozáskor felejtsd el az erős sminket, hiszen az könnyen” beleéghet” a bőrbe, így ráncosodást és foltosodást okozhat, melyet egyszerűbb megelőzni, mint utána kezelni. Így jobb, ha gondosan megtisztítod az arcbőrödet mielőtt kifekszel a napra és maximum csak vízálló szempillaspirált, valamint egy jó ajakírt használj, amely különböző növényi olajokat tartalmaz, mint például a shea- kakaóvaj és jojoba olaj, amely óvja az ajkat!

Forrás: https://napidoktor.hu/index