Nagyobb cici, heg nélkül

Bizonyos esetekben kombinált plasztikai műtétekre van szükség, amikor önmagában egy beavatkozás nem tudja maradéktalanul biztosítani a kívánt eredményt. Mellnagyobbítás heg nélküli mellfelvarrással.

A mellnagyobbítás mellett olykor mellfelvarrásra is szükség van, ez a két műtét szerencsére egyszerre is elvégezhető. Kisebb megereszkedés esetén pedig külső heg nélküli mellfelvarrás is lehetséges.

A mellnagyobbító műtét elsősorban a mell méretét növeli implantátum beültetésével. Ez e módszer azonban nem elég akkor, ha a páciens keblei nem csak kívántnál kisebb méretűek, hanem enyhén meg is ereszkedtek. Ebben az esetben ugyan még szóba jöhet olyan megoldás is, amikor a plasztikai sebész egy nagyobb implantátum behelyezésével emeli meg a kebleket. Ha azonban a páciens már túl nagynak találja a megfelelő esztétikai eredményt nyújtó implantátumot, akkor nincs más megoldás, mint a kombinált műtét, azaz a mellnagyobbítás és mellfelvarrás együttes műtétje.

lelkibeteg8

A drasztikus fogyás következtében megereszkedett keblek formája szintén szépen korrigálhatóak cseppformájú implantátum behelyezésével, mellfelvarrással kombinálva. Kisebb megereszkedés esetén külső heg nélküli mellfelvarrás is lehetséges. Ilyen esetekben azért hatékony együtt a két műtét, mivel az implantátum beültetésével növelhető a keblek mérete, a mellfelvarrás során pedig megemelkednek, és feszesebbé is válnak.

Annak ellenére, hogy a mellfelvarrással milyen szép eredményeket lehet elérni, sok páciens ódzkodik tőle a műtét során kialakuló hegek miatt. Általában ugyanis heg keletkezik egyrészt a bimbóudvar körül, illetve ehhez még egy lefelé irányuló mellredő vonaláig érő heg is csatlakozik. Bizonyos esetekben a két heg kiegészül egy harmadikkal, mely ugyan rejtett helyen, a mellredőbe esik, mégis sok pácienst zavar. Bizonyos esetekben azonban a kombinált műtét segítségével megoldható az implantátum beültetésével együtt a mellfelvarrás külön külső heg nélkül is.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.