Mutasd az arcod és megmondom ki vagy!

Mindannyian ismerjük az „első benyomás” erejét! Az arc a világ felé mutatott névjegykártyánk, egyediségünk kifejezője. Akkor is beszél, ha hallgatunk.

Semmi sem ragadja meg jobban a figyelmünket, mint az emberi arc és kommunikációs szempontból semmi sem mérhető hozzá.

Hetven százalékban arcunk határozza meg, hogy milyen véleményt alkotnak rólunk. Egyes kutatások szerint a szépség iránti fogékonyságunk genetikailag kódolt és független a kultúrától. Ha szép embereket nézünk, pozitív érzésekre asszociálunk. Az emberi arcnak tehát nagy hatalma van fölöttünk. De vajon tisztában vagyunk-e arcunk kisugárzásának társas kapcsolatainkra tett hatásával? Vagy, hogy hogyan javíthatnánk rajta?

George Orwell angol író kijelentése szerint: „Ötvenévesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel”. Életvitelünk önkéntelenül az arcunkra van írva. Az is, amit inkább magánügynek tekintenénk. Az arcbőr kíméletlenül tükrözi az idő múlását, amit sokan szeretnének eltitkolni, vagy legalábbis csökkenteni a hatását. Az arcfiatalítás orvos esztétikai módszerei az arcbőr fiatalos ragyogását adják vissza. Egy angol kutatásban az arcfiatalító beavatkozások után átlagban 6 évvel fiatalabbnak értékelték a résztvevőket a külső személők, ezzel bizonyítva, hogy az esztétikai eljárások hatékonyak a látható életkor csökkentésében.

Egy klinika három különböző korosztályhoz tartozó hölgyet hívott meg egy arcdiagnosztikai tanácsadással egybekötött arcfiatalító kezelésre. Arra a kérdésre kerestük a választ, milyen okok befolyásolják a nőket, hogy a fiatalosabb arcbőrért esztétikai beavatkozást vállaljanak. Dr. Petrohai Ágnes, a klinika vezetője az arcfiatalítás legfontosabb szakmai aranyszabályait is ismerteti.

plasztika80
Ördög Ibolya36 éves, egy autóipari cég kommunikációs vezetője. Cége arcaként fotókon, rendezvényen jelenik meg. Igényes külsejére, fiatalos kinézetére nagy hangsúlyt helyez. Ezt magánélete során is követendőnek tartja. „ Tisztában vagyok vele, hogy az idő múlásával egyedül nem vehetjük fel a harcot. Idővel fiatalos megjelenésünkért külső segítséget kell kérni. Egyetértek a szakemberekkel, hogy a kor előrehaladtával az arcon kialakult változások már a helyes táplálkozás, a vitaminok, a megfelelő alvás ellenére is visszafordíthatatlanná válnak. Azt gondolom, ha megfelelő kezelésekkel segíthetünk a szervezetnek lassítani az öregedés folyamatát, miért ne tennénk meg?

Kakuk Márta51 éves, nemzetközi kiállítás szervező. „Magam sem gondoltam, hogy eljön a pont az életemben, amikor hajlandó leszek szolidabb szépészeti beavatkozásra. A változó kort elérve azonban sokkal elfogadóbb lettem. Az igaz, hogy természetes szépségünk látszik arcunkon, ám idővel ez nem elég, meg kell újítani. A sokat ígérő jó nevű kozmetikumok használata, a rendszeres kozmetikai kezelés sajnos nem váltja be minden esetben az ígért és kívánt eredményt, az eredeti probléma ott marad, ahol volt.

Szelle Anikó
58 éves, angol tolmács. „Tolmács körökben nem feltétlenül a kinézeten van a hangsúly, hiszen a tudás ennél sokkal meghatározóbb. Igaz, hogy nem a frontvonalban állunk, de az ápolt külső az elfogadottság és a magabiztosság szempontjából ugyanolyan fontos. Persze mindenki szeretné, ha egy ránccal kevesebb lenne rajta, a fiatal kollégákkal mégsem lehet és nem is kell külcsín terén versenyezni. Korábban volt már egy kisebb beavatkozásom, ám a folytatásra csak akkor gondoltam, amikor szembesültem azzal, hogy egy profi szakember milyen eredményeket képes elérni az arcfiatalítás terén.

A rövid idő alatt elérhető látványos eredmények miatt napjainkban Európa szerte nagyon gyors ütemben terjed az esztétikai beavatkozások népszerűsége. A téma mára megkerülhetetlenné vált. Itthon is az esztétikai beavatkozások teljes palettájával élnek a nők, a ráncfeltöltésen át az ésszerűen alkalmazott botox kezelésekig – véli Dr. Petrohai Ágnes MD. PHD., a klinika vezetője, aki öt évig élt Londonban. Szerinte mindenkire igaz, hogy a kor előrehaladtával a bőrben található nagy vízmegkötő képességű hialuronsav mennyisége csökken, ezért ráncosodunk. A változáshoz hozzájárul még a gravitáció, amely lefelé, közép felé húzza az arcbőrt, így az fokozatosan megereszkedik, továbbá a genetikai adottságok, a stressz a helytelen táplálkozás, a dohányzás.

plasztika3

Általában elmondható, hogy 40-45 éves kor fölött pusztán kozmetikai kezelésekkel az öregedés látható jelei már nem tüntethetők el. A 21. századi modern nő arcápolása egyharmad otthoni, egyharmad kozmetikai és egyharmad esztétikai kezelésből kell, hogy álljon a szép és fiatalos arcbőrért. Arcunkon 44 különböző mértékben aktív mimikai izom van. Örökletes túlműködésükkel akár huszonéves korban is kialakulhat olyan ránc, amit kezelni kell. Ezért a beavatkozás nem korfüggő! Egy jó szakember minden esetben a problémára koncentrál, tanácsot ad és egyedi megoldást kínál. A mérték a lényeg! Az ötveneseket általában öt, a hatvanasokat tíz évvel lehet fiatalítani. Az eredmény pedig hosszú évekig fenntartható.

A legfontosabb, hogy a beavatkozást a páciens sikeresnek érezze. A siker ötven százaléka az orvos megfelelő szakmai felkészültsége, a másik ötven százalék technológia és innováció. Minden szakember számára aranyszabály, hogy keresse a ma elérhető legújabb és legjobb minőségű anyagokat, eszközöket, hiszen egy kezdő szobrász sem tud a kőből olyan szépet alkotni, mint egy nagymester. Azonban egy nagymester sem tudja a legszebb kőből kihozni a maximumot, ha nincs meg hozzá a megfelelő eszköz és technika. Én nyugodtan alszom, mert tudom, hogy ezen a téren minden szükséges tudás és technika a rendelkezésemre áll”. – mondta Dr. Petrohai Ágnes.”

Az emberi szervezetben természetes körülmények között is megtalálható hialuronsav, ma az egyik legnépszerűbb ráncfeltöltő kezelés az esztétikai beavatkozások között. Felfedezése Balázs Endre magyar tudós 1950-es években végzett kutatásainak köszönhető. A kezelések a kor előrehaladtával fokozatosan a ráncfeltöltések irányába mutatnak, ezért az eredmény tartóssága miatt rendkívül fontos a felhasznált hialuronsav magas minősége.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.