Műköröm: zselé vagy porcelán?

A kommunikációnk egyik legfontosabb eszköze a kezünk, mindig szem előtt van, ezért nem mindegy milyen benyomást keltünk vele. A jó megjelenéshez hozzá tartozik az ápolt kéz is

Kezünket, körmeinket manikűr és műköröm segítségével varázsolhatjuk még szebbé. A műköröm készítés célja a saját, természetes körmök megerősítése, hosszabbítása, esztétikusabbá tétele kézen és lábon egyaránt. A közhiedelemmel ellentétben a természetes körmöket nem károsítja! Hasznos lehet a körömrágás leküzdésében is. Többféle műköröm készítési technika van, mi most a két legnépszerűbbet a porcelán és a zselés megoldást vesszük górcső alá.

Porcelán (Acryl)

Ez egy por- folyadék technikával készülő köröm. A folyadékkal (liquid) az acryl (porcelán) por feloldódik, és egy formálható anyag keletkezik az elegyből. Általában levegőre szárad, majd ezután egy érdes felületet kapunk, amit formára és hosszra reszelnek a műkörmösök. Végül a fényét színtelen lakkal, vagy fényzselével adják vissza.

A porcelán keményebb anyag, mint a zselé, de ugyanannyira tartós. Létezik lassú vagy gyors kötésű porcelán. A lassú kötésű porcelánt általában díszítésnél, a gyors kötésű porcelán pedig a műkörmök megformázásánál használják.

mukorom2

Zselé (Gel)

A zselés műköröm esetén az előkészületek után az egyfázisú zselé több rétegben kerül fel a körömre, majd az UV lámpa fényére kikeményedik. A megkötést követően egy ragacsos réteg képződik a köröm felszínén, amit fixáló folyadékkal letörölnek. A zselés rétegekbe teszik a díszeket, strassz köveket, esetleg törtkagylót, szárított virágot, csillámport, matricát, jégfóliát, vagy akár gyöngyöt is.

Elsősorban azoknak érdemes műkörmöt készíttetni, akik úgy gondolják, hogy kezük nem elég nőies, vagy, hogy körmük formája nem tartozik a szép kategóriába. Az pedig, hogy ciki vagy sem a műköröm, mindenki döntse el maga.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.