Mosolyban az erő és a fiatalság

Boldogok a fiatalok. Vagy éppen fordítva? Mosolyogj és tagadj le néhány évet.

Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. A közhelyként emlegetett frázisban több igazság rejlik, mint amennyit elsőre feltételeznénk. Ráadásul mindez kutatások által is bizonyított alapokat nyert. Maki továbbra is kétkedve fogadja a hírt, tesztelheti a környezetét, amivel könnyen beigazolódik, hogy a mosolygás a fiatalság titka.

Hogyan tesztelhető a fiatalító mosoly?

Válasszunk ki ugyanarról az emberről egy képet, ahol széles szájjal vigyorog, illetve egy másikat, ahol érzelemmentesen néz a kamerába. A megkérdezettek döntő többsége a kor megsaccolásakor a vidám képen fiatalabbnak fogja látni az illetőt. Nehéz elhinni? Egy próbát mindenképpen megér.

mosoly

Érezd magadon!

A hatást sajátmagunkon is tesztelhetjük. Azok az emberek, akik megtanulják mosolyogva, pozitívan szemlélve élni az életüket, kevesebb betegséggel küzdenek és könnyebben kerekednek felül a nehéz élethelyzeteken. A gondterhes, panaszkodó, negatív szemlélet azonban kiül a megjelenésünkre is. Ráncokat és plusz éveket toldva az amúgy sem vidám mindennapokhoz.

A mosoly mindenkinek jól áll

A kutatók azt is vizsgálták, miért gondolják fiatalabbnak a nevető embereket a tesztalanyok. A válasz egészen egyszerű. A mosolygás megszépít, pozitív kisugárzást kölcsönöz és a kedves külső segít abban, hogy fiatalabbnak gondoljuk az adott személyt. Emellett a szem körüli ráncok a nevetéskor ugyan jobban kirajzolódnak, azonban ez épp úgy megfigyelhető egy kamasznál, mint egy középkorú embernél, tehát kisebb jelentőséget tulajdonítunk a szarkalábaknak.

Mosolyra fel!

Mivel vesztenivalónk egyáltalán nincs, így épp itt az ideje, hogy a gondolkodásunkat és a hozzáállásunkat átformálva széles mosollyal az arcunkon éljünk meg a mindennapokat. Akik komolyan veszik a mosolygást, egyszerűbben tudják majd kezelni a nehezebb helyzeteket és a gondterhes pillanatokat is, miközben folyamatosan fiatalítja meg ábrázatukat a mosolyuk.

Forrás: RTL Klub


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.